WEST ATTICA BASKET LEAGUE

Σύνταξη : Διονύσης Σούλιας

Στη Δυτική Αττική «παίζει» κάτι πολύ ξεχωριστό… Κάτι που προάγει το άθλημα του μπάσκετ… Κάτι που δυναμώνει την άσβεστη φλόγα και το ακόρεστο πάθος των ανθρώπων της περιοχής για το άθλημα… Κάτι το οποίο κρατά τον κόσμο στο γήπεδο, ασχέτως ηλικίας και ικανοτήτων, καθώς το μόνο που παίζει ρόλο εκεί είναι η ανιδιοτελής αγάπη για το άθλημα… Κάτι το οποίο μυεί και νέους ανθρώπους στην τέχνη της «πορτοκαλί Θεάς». Κάτι το οποίο καθιστά το παρκέ και τον υγιή αθλητισμό προσιτό σε όλους… Κάτι το οποίο όλοι οι λάτρεις του αθλήματος το έχουν ανάγκη και ευτυχώς ήρθε για να μείνει… Το West Attica Basket League (WABL)!

Το Ανεξάρτητο Πρωτάθλημα Δυτικής Αττικής WABL I West Attica Basket League ιδρύθηκε το 2015 και φέτος ολοκλήρωσε την 6η συνεχόμενη χρονιά του, υπό τη στέγη πλέον της εταιρίας “Sporting Events”. Αφορμή για τη δημιουργία αυτού του θεσμού αποτέλεσε το ολοένα και πιο αυξανόμενο αίτημα μη ενεργών ή παλαίμαχων αθλητών για χρήση των κλειστών γυμναστηρίων της περιοχής. Οι ιδρυτές του WABL αποφάσισαν να δράσουν και να προσπαθήσουν να στεγάσουν την αγάπη όλων αυτών των ανθρώπων για το μπάσκετ… Και το κατάφεραν! Οι εμπνευστές και θεμελιωτές του πρωταθλήματος -Αντώνης Χαϊμαλάς (προπονητής), Τάσος Χαϊμαλάς (κριτής ΕΣΚΑΝΑ), Χαράλαμπος Χαϊμαλάς, Αναστάσης Σπυρόπουλος- είναι όλοι τους άνθρωποι του μπάσκετ, οι οποίοι υπηρετούν εδώ και χρόνια τη «σπυριάρα» από διάφορα πόστα. Ένωσαν τις δυνάμεις τους για να υλοποιήσουν το όραμα τους για τη δημιουργία και μακροημέρευση του WABL, έχοντας ως γνώμονα τίποτα άλλο πέρα από την ανιδιοτελή αγάπη τους για το μπάσκετ.

Μέσα στο πέρασμα του, χρόνου το WABL μεγάλωσε και βελτιώθηκε και αυτό προβλέπεται πως θα συνεχίσει να κάνει κατά τα επόμενα χρόνια. Πλέον, είναι αναγνωρισμένο από την ΕΣΚΑΝΑ, με κριτές και διαιτητές της Ένωσης να βρίσκονται στα παιχνίδια του τουρνουά επί μονίμου βάσεως. Το σημαντικότερο, βέβαια, είναι ότι σε κάθε παιχνίδι είναι αδιαπραγμάτευτή η παρουσία γιατρού, όπως επίσης αδιαπραγμάτευτος είναι και ο προαγωνιστικός έλεγχος υγείας για κάθε αθλητή. Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλα τα ματς το παρόν δίνει και ένας -τουλάχιστον- εκπρόσωπος από τη διοργάνωση.

Για τους ιθύνοντες του πρωταθλήματος πρώτα και πάνω από όλα βρίσκεται η υγεία των αθλητών και ο σεβασμός προς το ίδιο το άθλημα. Οι άνθρωποι του WABL σέβονται τον χρόνο, το χρήμα και των ιδρώτα των συμμετεχόντων και προσπαθούν με θάρρος και αυταπάρνηση να οικοδομήσουν και να συντηρήσουν ένα ελκυστικό αθλητικό προϊόν -το οποίο έλειπε από την περιοχή- εν μέσω χαλεπών καιρών για κάθε τι καινοτόμο. Χάρη στο όραμα, στις αξίες και στα ιδανικά του, το WABL έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Με αφετηρία τα γήπεδα της Ελευσίνας, πλέον έχει εξαπλωθεί σε Μάνδρα και Ασπρόπυργο, με αμέσως επόμενους στόχους να αποτελούν η Νέα Πέραμος και τα Μέγαρα. Από την άλλη μεριά, όσον αφορά τις ομάδες και τους αθλητές, το WABL έχει ήδη ξεπεράσει τα όρια του Θριασίου Πεδίου, με παρέες από όλη την ευρύτερη περιοχή να λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα. Η πανδημία, βέβαια, αποτέλεσε ανασταλτικός παράγοντας για την ανάπτυξη και εξέλιξη του πρωταθλήματος, βάζοντας έτσι ένα ηχηρό “stop” στα σχέδια αθλητών και διοργανωτών. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως καθ’ όλη την διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρήθηκαν με θρησκευτική ευλάβεια στην διοργάνωση. Ατράνταχτη απόδειξη αποτελούν, άλλωστε, ο μηδενικός αριθμός κρουσμάτων που καταγράφηκε στις τάξεις των ομάδων. Κάπως έτσι το WABL στάθηκε όρθιο και κατά την επέλαση του Covid-19 και φέτος στο πρωτάθλημα μέτρησε 15 ομάδες, ενώ παράλληλα οι εγγεγραμμένοι αθλητές αγγίζουν του 300!

Μέσα σε αυτούς τους σχεδόν 300 αθλητές υπάρχουν και κάποια βαριά ονόματα με καριέρα μέχρι και την Α’1 ή πολυετή σταδιοδρομία σε ομάδες της περιοχής! Βαγγέλης Μπαλάφας, Δήμος Αβραμίδης, Γιάννης Αβραμίδης, Στέφανος Στεφάνου, Σπύρος Προσελέτης… είναι μόνο μερικοί από αυτούς τους αθλητές. Από την άλλη μεριά δεν λείπουν και οι νεαροί αθλητές, οι οποίοι έχουν τα εχέγγυα για να αγωνιστούν άμεσα σε κατηγορίες της ΕΣΚΑΝΑ. Αναρίθμητοι είναι βέβαια και οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι, οι οποίοι αφιερώνουν τον χρόνο τους στο αγαπημένο τους άθλημα, δίνοντας το σωστό παράδειγμα στους γύρο τους.

 

Η φετινή σεζόν ολοκληρώθηκε με την ομάδα των Spartans να πανηγυρίζει το double, επικρατώντας στο τελικό του Κυπέλλου έναντι των Elefsina Pistols και υπερκερώντας το εμπόδιο της West Empire στον τελικό του Final-4 του πρωταθλήματος.

 

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΙΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:

1ος σκόρερ: Παπαθανασίου Γιώργος (298 πόντοι, Α.Σ. Ευκλείδης Μεγάρων)

1ος σε ασίστ: Αβραμίδης Δημοσθένης (33, Elefsina Pistols).

1ος σε ριμπάουντ: Μαραγκός Μελέτης (243, Hasters B.C.)

1ος σε κλεψήματα: Κοροβέσης Χρήστος (47, Hasters B.C.)

1οε σε τάπες: Χήρας Κωνσταντίνος (17, Μπάσχετοι)

 

Πηγή έντυπη έκδοση Zone Press T38 Ιούνιος

 

 

Share me...

Η καλύτερη μπασκετική ιδέα και διαδικτυακά

Κύπρου 7 Μοσχάτο
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

© Zone Press. All rights reserved.