Skip to main content

ΒΡΙΛΛΗΣΙΑΚΟΣ ΑΟ

Σύνταξη : tasn

                                                       

 Το Zone Press βρέθηκε στο γήπεδο του Βριλησσιακού. Μιλήσαμε με τους ανθρώπους που πλαισιώνουν την ομάδα και συνειδητοποιήσαμε πόσο πολύ νοιάζονται για τα νέα παιδιά, πόσο προσπαθούν, πόσο προσωπικό χρόνο αφιερώνουν. Μας εξήγησαν το όραμά τους και την νοοτροπία τους. Ο κύριος Γιώργος Σουρμελής, τεχνικός διευθυντής ακαδημιών, ο Ηead Coach της αντρικής και υπεύθυνος αγωνιστικών τμημάτων κύριος Άρης Μακρυδακής και ο αθλητής Έκτορας Κωνσταντίδης ανέλυσαν όλες τις δράσεις της ομάδας τους, τους αγωνιστικούς και μη στόχους και τα βήματα που ακολουθούν ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΡΜΕΛΗΣ – ΤΕΧΝΙΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

 

Μιλήστε μου για την ενασχόλησή σας με το Βριλησσιακό.

Με το Βριλησσιακό ασχολούμαι τα τελευταία δύο χρόνια αποκλειστικά με την οργάνωση και ανάπτυξη των ακαδημιών μας αλλά και ως προπονητής στις μικρές ηλικίες.

Ύστερα από  με πολυετή εμπειρία, στο χώρο των ακαδημιών και σε αντρικές ομάδες αντίστοιχα ήρθε η ευχάριστη στιγμή να συνεργαστώ με σωματείο της περιοχής όπου παράλληλα κατοικώ.

Στο Βριλησσιακό έχουμε κάνει μια εξαιρετική προσπάθεια μέχρι τώρα, μέσα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι λόγω της πανδημίας.

Στο σύλλογο υπήρχε βάση για να προχωρήσουμε από τα προηγούμενα έτη, κυρίως από το μεράκι και την δουλειά του προέδρου μας Σωτήρη Κυριάκου και του coach Αρη Μακρυδάκη , άλλωστε είναι τα πρόσωπα που με προσέγγισαν και με έφεραν στο σύλλογο

Οι στόχοι που βάλαμε είναι ξεκάθαροι , η ανανέωση της εικόνας του συλλόγου μας, η καλύτερη οργάνωση- προβολή της ακαδημίας μας  και το υψηλότερο  δυνατό προπονητικό επίπεδο

Οι προπονητές πάντα πίστευα ότι  είναι η «βιτρίνα» του κάθε συλλόγου. Το προπονητικό team θα πρέπει να δουλεύει συλλογικά με κοινή «φιλοσοφία» ώστε να υπάρχει μια συνέχεια-ενότητα μέσα στο σύλλογο. Το παραπάνω πλάνο το πιστεύω και το έχω εφαρμόσει σε όσα σωματεία έχω απασχοληθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Τα αποτελέσματα έχουν φανεί ήδη καθώς υπάρχει μεγάλη αύξηση των παιδιών, καλύτερη οργάνωση και γενικότερα εισπράττουμε θετικά σχόλια από γονείς και ανθρώπους του χώρου μας για την εικόνα και την λειτουργία της ακαδημίας μας

Δεν επαναπαυόμαστε και ψάχνουμε να κάνουμε καινούργια πράγματα, όπως ήταν η δημιουργία τμημάτων για κορίτσια τα οποία προπονώ προσωπικά,

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα καταφέραμε να έχουμε περίπου 50 κορίτσια στο δυναμικό μας ηλικίας από 6 -12 ετών. Σύντομα ο Βριλησσιακός θα συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε επίσημο τουρνουά  της ΕΣΚΑ στην κατηγορία των JUNIOR κορίτσια.

Δημιουργήσαμε τμήματα προσχολικής ηλικίας όπου εδώ ακολουθείται ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με στόχο σταδιακά τα παιδιά να έρθουν κοντά στον αθλητισμό, στην κίνηση,  στην βασική εκγύμναση ,στο ομαδικό παιχνίδι

Συνολικά στην ακαδημίας μας  αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούνται σε 15 τμήματα ,περίπου στα 250 παιδιά , 5-18 ετών.

Θεωρώ πως πραγματικά πως γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια, υστερούμε φυσικά όπως και πολλοί άλλοι σύλλογοι στις υποδομές(γήπεδα) και αυτό γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό των προπονήσεων γίνονται σε ανοιχτό χώρο

Είμαστε σίγουροι πως αυτός ο χώρος δεν θα μας καλύπτει σύντομα ώστε να εξυπηρετηθούν όλα τα παιδιά που έχουμε στην ακαδημία.

Αυτό είναι και το αίτημα μας προς το Δήμο, να μπορέσει να βρεθεί ένας νέος κλειστός χώρος ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν τα τμήματα του συλλόγου μας

Ένα παιδί λοιπόν ερχόμενο εδώ τι θα βρει;

Ερχόμενο ένα παιδί εδώ και ξεκινώντας από την προσχολική ηλικία θα συναντήσει ανθρώπους οι οποίοι θα ασχοληθούν αποκλειστικά  μαζί του, με στόχο να το κάνουμε να αγαπήσει γενικά τον αθλητισμό.

Χρησιμοποιούμε σύγχρονες μεθόδους εκμάθησης, ακολουθώντας συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης, το οποίο προσαρμόζεται ανάλογα με την ανάγκες της κάθε ηλικιακή ομάδας-τμήματος .

Τα παιδιά μας θέλουμε να εξελίσσονται αθλητικά ,να διασκεδάζουν και να συμβάλλουμε και μείς όσο το δυνατόν στη  διαμόρφωση σωστών χαρακτήρων

Επομένως ένα παιδί ξεκινώντας από τις ακαδημίες σας μπορεί να φτάσει και στην αντρική ομάδα. Έχετε τέτοια παραδείγματα;

Φυσικά υπάρχουν παιδιά τα οποία έχουν ακολουθήσει αυτή την πορεία και αν πάμε και λίγο πιο πίσω υπάρχουν παιδιά που ξεκίνησαν από το παιδικό, στο εφηβικό και στη συνέχεια και στο ανδρικό το οποίο βρίσκεται σε ένα αρκετά καλό επίπεδο όπως και το εφηβικό και παιδικό μας τμήμα.

Η πανδημία τι αλλαγές έφερε στην δίκη σας ομάδα και πως σας επηρέασε;

Κοιτάξτε σίγουρα η διακοπή ήταν πολύ απότομη. Το ευχάριστο ήταν πως όταν επαναλειτουργήσαμε  η προσέλευση των παιδιών ήταν πολύ μεγάλη και αυτό συνεχίστηκε και φέτος που έχουμε μία αύξηση 30% -35%. Οι γονείς ψάχνουν να βρουν έναν καλό σύλλογο να εμπιστευτούν τα παιδιά τους, τα παιδιά θέλουν να αθληθούν ειδικά μετά από τόσο καιρό και το πρόσημο σίγουρα είναι  απόλυτα θετικό. Στην περίπτωση του COVID βοηθάει και το ανοιχτό γήπεδο, από μειονέκτημα γίνεται και πλεονέκτημα σε αυτές τις συνθήκες της πανδημίας.

Αυτή την στιγμή εάν χρειαζόσασταν κάποια ενίσχυση που θα απευθυνόσασταν;

Εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να προωθήσουμε τις προσπάθεια και το έργο μας. Ουσιαστικά θέλουμε ένας γονιός της ευρύτερης περιοχής μαθαίνοντας τι κάνουμε εμείς στο Βριλησσιακό  να θέλει να φέρει το παιδί του. Σίγουρα θέλουμε βοήθεια σε χώρους και υποδομές αλλά αυτό είναι και το πιο δύσκολο. Οικονομικά όλοι οι σύλλογοι χρειάζονται ενίσχυση με στόχο να βελτιωθούν σε υποδομές και εξοπλισμό,. Εμείς θέλουμε να είμαστε οργανωμένοι, τα παιδιά μας να είναι ευχαριστημένα και να μην αποχωρούν, να είναι πίστα στις προπονήσεις τους και μέρα με τη μέρα να γινόμαστε καλύτεροι σε όλα τα επίπεδα.

Ποιος είναι ο προσωπικός σας στόχος για τις ακαδημίες αυτή τη στιγμή;

Η επιθυμία μου αυτή τη στιγμή είναι να δημιουργηθεί μια μεγάλη βάση παιδιών η οποία θα παραμείνει, θα προχωρήσει και θα αναδείξει και την σωστή δουλειά που κάνουμε στις ακαδημίες μας αλλά και η σωστή οργάνωση,

Τα παιδιά μας θέλουμε μυηθούν στα μυστικά του μπάσκετ αλλά και γενικά  στις αρχές του ομαδικού αθλητισμού

Δεν ψάχνουμε τους παίκτες της Α1 αλλά να παραμείνουν τα παιδιά στο άθλημα και τελικά π να μπορέσουν να παίξουν σε οποιοδήποτε επίπεδο καθώς στο άθλημα υπάρχει χώρος για όλους. Επίσης να συμβάλουμε στην διαμόρφωση σωστών χαρακτήρων. Τα παιδιά να αποκτήσουν αρχές, να έχουν σωστή συμπεριφορά εντός και εκτός αθλητικού χώρου. Έπειτα είναι να προσφέρουμε στα παιδιά μια ολοκληρωμένη στήριξη από την σωστή προπόνηση και την  προσωπική καθοδήγηση εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων όσο είναι δυνατό.

 

 

ΑΡΗΣ ΜΑΚΡΥΔΑΚΗΣ – ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΝΤΡΙΚΗΣ – ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ


Ο κύριος Σουρμελής έδειξε την εμπιστοσύνη του στο προπονητικό team. Εσάς ποια είναι η σχέση σας με το Βριλησσιακό;

Είναι η έκτη χρονιά που βρίσκομαι στον Βριλησσιακό. Αυτά τα χρόνια είμαι προπονητής του Αντρικού, του εφηβικού και των μικρών αγωνιστικών τμημάτων.  Επίσης, έχω αναλάβει τον ρόλο του Υπεύθυνου αγωνιστικού σχεδιασμού των τμημάτων που συμμετέχουν σε επίσημα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχουμε καταφέρει να έχουμε μια αξιοσημείωτη πορεία σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα με αποκορύφωμα την άνοδο του αντρικού από τη Δ’ ΕΣΚΑ στη Β΄ και την άνοδο του εφηβικού στη Β’ κατηγορία των εφήβων. Φέτος λοιπόν, με το αντρικό θα αγωνιστούμε στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑ με ένα άκρως νεανικό ρόστερ και ένα κορμό παιδιών που έχει συμμετάσχει ενεργά και στις δύο ανόδους.

Το ρόστερ απαρτίζεται από παιδιά της περιοχής και από παιδιά των ακαδημιών μας. Τρία (3) παιδιά στο ρόστερ του αντρικού προέρχονται από την εφηβική ομάδα, αντίστοιχα τέσσερα (4) παιδιά πέρυσι, από την περσινή ομάδα του εφηβικού και στο σύνολο 9 αθλητές που έχουν γεννηθεί από το 2000 και μετά. Άρα ο στόχος, που προανέφερε ο Coach, να βγαίνουν παιδιά από τις ακαδημίες είναι κάτι που γίνεται πράξη.

Το εφηβικό μας που βρίσκεται για τέταρτη χρονιά στη Β’ κατηγορία, μια άκρως απαιτητική κατηγορία, διαθέτει πολλούς αθλητές και ο στόχος κάθε χρόνο είναι να στεκόμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται και να εξελίσσουμε τους αθλητές μας.

Τι ήταν αυτό που σας έπεισε να μείνετε τόσα χρόνια στο Βριλησσιακό;

Το πλάνο. Ένα πλάνο με μακροπρόθεσμους στόχους, απολύτως υγιές για το σύγχρονο μπάκσετ, ειδικά για ομάδες γειτονιάς που θέλουν να στηριχτούν στις ακαδημίες τους. Δεν υπήρχε η νοοτροπία πως πρέπει να ανέβεις γρήγορα κατηγορία αλλά υπήρχε πλάνο, ώστε να φτιαχτεί ένας αθλητικός όμιλος, που μέσα από σωστή δουλειά να καταφέρνουμε να βελτιωνόμαστε συλλογικά, δηλαδή σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Και εμένα προσωπικά σαν προπονητή, το πλάνο αυτό με εκφράζει.

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ο χρόνος, ώστε μέσω της δουλειάς σου να χτίσεις ένα όραμα για έναν υγιή σύλλογο και να έχεις τον χρόνο να δεις την προσπάθειά σου να επιτυγχάνεται. Αυτό για εμένα ήταν το κίνητρο που με έκανε να μείνω όλα αυτά τα χρόνια και σίγουρα οι επιτυχίες έκαναν αυτή την απόφαση αρκετά πιο εύκολη για εμένα.

Μου έχουν αναφέρει πολλοί προπονητές πως γυρνώντας από την πανδημία έχουν φόβους για τραυματισμούς αλλά και ότι χρειάστηκαν πολύ μεγαλύτερο χρόνο προετοιμασίας. Εσείς πως χειριστήκατε το κομμάτι αυτό;

Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια, γιατί μιλάμε για τεράστιο διάστημα αποχής. Ίσως εμάς μας βοηθάει λίγο πως και το ρόστερ του αντρικού μας έχει μικρό μέσο όρο ηλικίας.

Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι κάνοντας (1,5) μήνα προπονήσεις, συνδυάζοντας ένα κομμάτι μεταβατικής περιόδου με ένα κομμάτι μίνι προετοιμασίας, ήταν μια μεταβατική περίοδος και τώρα έχουμε ξεκινήσει από τις 25 Αυγούστου για το πρωτάθλημα που ξεκινάει στις 15 Οκτώβρη. Προσπαθούμε να λάβουμε υπόψη το διάστημα της αποχής και να επανέλθουμε όσο πιο ήπια γίνεται στο αγωνιστικό κομμάτι. Έχουμε κάποιους τραυματισμούς, ευτυχώς όμως όχι κάτι σοβαρό, είμαστε καλά.

Αγωνιστικά ποιος είναι ο στόχος σας;

Ο στόχος είναι παιχνίδι με παιχνίδι να γινόμαστε καλύτεροι. Αυτό είναι και το φυσιολογικό όταν έχεις ένα ρόστερ με μικρό μέσο όρο ηλικίας. Δεν υπάρχει πίεση και βήμα βήμα ότι περισσότερο καταφέρουμε θα είναι κέρδος για τους αθλητές μας και την ομάδα. Πιστεύουμε ότι θα είμαστε μια ανταγωνιστική νεανική ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα.

 

Έκτορας Κωνσταντινίδης – ΑΘΛΗΤΗΣ

Είμαι 20 χρόνων παίζω στην θέση 4 και ήρθα στην ομάδα πριν από 2 χρόνια. Γνώριζα τον Coach και είχαμε μιλήσει ώστε ερχόμενος να ενισχύσω την ομάδα του εφηβικού και να βοηθήσω όσο μπορώ στο αντρικό. Η πρώτη χρόνια ολοκληρώθηκε με επιτυχία καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Φέτος έχουμε μια ομάδα με μικρό μέσο όρο ηλικίας, μπορεί να μην έχουμε την απαραίτητη εμπειρία, όμως έχουμε κάποια παιδιά που μπορούν να το προσφέρουν αυτό.
Όταν πρωτοήρθα εδώ είχα στο μυαλό μου και για το μέλλον, να προχωρήσω, να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα και το σύλλογο. Είχα στόχο δηλαδή να παραμείνω στον Βριλησσιακό.

Πόσο σε επηρέασε και ψυχολογικά και σωματικά η διακοπή; Το γεγονός ότι δεν ήταν ποτέ σίγουρο ποτέ θα ξεκινήσετε ήταν ένας παράγοντας που σας δυσκόλεψε;

Εμείς στο εφηβικό είχαμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε την χρόνια, σε αντίθεση με το αντρικό που κόπηκε απότομα. Όντως περιμέναμε να ξεκινήσουμε και αυτό δεν έγινε, όμως όταν επιστρέψαμε είχαμε όλοι πολύ όρεξη να αγωνιστούμε και πάλι. Ήταν περίεργη η κατάσταση στην διακοπή, προσπαθούσαμε να γυμναζόμαστε, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Με την βοήθεια του coach επιστρέψαμε γρήγορα σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Είσαι ένα νέο παιδί 20 χρόνων. Τι θέση έχει το μπάσκετ στη ζωή σου;

Σίγουρα πιο μικρός το ξεκίνησα για χόμπι. Θέλω πάντα να εξελίσσομαι ατομικά, να βοηθάω την ομάδα μου και να με βοηθάει και εκείνη να γίνομαι καλύτερος. Έχω και τις σπουδές μου που με ενδιαφέρουν πολύ. Το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσω να δουλεύω πολύ γιατί χαίρομαι να παίζω μπάσκετ που είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου.

Αν μπορούσες να περιγράψεις τον Βριλησσιακό με 3 λέξεις ποιες θα διάλεγες;

Ερχόμενος εδώ ήξερα τον coach και κάποια παιδιά, αλλά σίγουρα αυτό που έλαβα απλόχερα ήταν μεγάλη στήριξη, ειδικά ως μικρός. Επίσης σίγουρα νιώθεις ασφάλεια, υπάρχει πάντα πολύ καλό κλίμα και εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Το τελευταίο που θα έλεγα είναι η επικοινωνία γιατί όποτε έχει χρειαστεί να λύσουμε κάποιο θέμα αυτό έχει γίνει άμεσα και αποτελεσματικά.