Skip to main content

ΠΑΝΝΕΑΠΟΛΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Σύνταξη : tasn

Συνεργαζόμενοι κάθε μήνα με διαφορετικές ομάδες ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους. Είναι αυτές οι ομάδες που θυμίζουν οικογένεια. Γιατί μιλούν και φέρονται σαν να είναι. Μια από αυτές είναι και ο Παννεαπολικός Νίκαιας που φιλοξενούμε αυτό το μήνα στο Zone Press. Προσπαθούν αδιάκοπα να εξελίσσονται, αλλά κυρίως προσπαθούν να προάγουν τα αθλητικά ιδεώδη. Κανδύλης Θέμης, Τζιβελέκας Γρηγόρης, Πρινέας Βαγγέλης και Νέζης Παύλος μας μιλούν αναλυτικά και για όλα.

 

ΚΑΝΔΥΛΗΣ ΘΕΜΗΣ – ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΟΥ & ΕΦΗΒΙΚΟΥ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ


 “ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ”

Πείτε μας λίγα λόγια για την θέση και τις αρμοδιότητες σας στην ομάδα.

Ως προπονητής έχω τα αγωνιστικά τμήματα, ανδρών και εφήβων ενώ είμαι και υπεύθυνος ακαδημιών του Συλλόγου .Έχω λοιπόν την ευθύνη για την σωστή λειτουργία και οργάνωση των τμημάτων υποδομής μας. Η επιλογή προπονητών και συνεργατών οι οποίοι θα ασχοληθούν καθημερινά με τα τμήματα υποδομής είναι κομβικής σημασίας, γιατί θα πρέπει να ταιριάζουν στην φιλοσοφία που έχει επιλέξει ο Σύλλογος από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του.

Η καθημερινή επαφή με τους προπονητές και τους εφόρους των τμημάτων και η διάδραση που έχουμε αποκτήσει μεταξύ μας, βοηθούν στην συνεχή εξέλιξη και αναβάθμιση των τμημάτων τόσο αγωνιστικά όσο και σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας και της προπονητικής διαδικασίας .Είμαι χαρούμενος για το team των προπονητών και για την συνεργασία που έχω με τους Γ.Τιτάκη , Β.Πρινέα , Ι.Αργέντου και τον Γυμναστή μας Θ.Παπαγεωργίου .

Όλοι δουλεύουμε καθημερινά με όρεξη και θέληση να προσφέρουμε στα παιδιά. Η διοίκηση είναι δίπλα μας και σε θέση να μας να προσφέρει όλα όσα θα κάνουν τη δουλειά μας ποιοτικότερη.

Ως υπεύθυνος των ακαδημιών ποια είναι η νοοτροπία σας για τις μικρές κατηγορίες;

Στον Παννεαπολικό ζούμε και αναπνέουμε για τα τμήματα υποδομής και την εξέλιξη των αθλητών μας. Θέλουμε όλα τα παιδιά να συμμετέχουν στο παιχνίδι, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το άθλημα της καλαθοσφαίρισης είναι παιχνίδι, να ευχαριστιούνται το κάθε λεπτό που βρίσκονται στο γήπεδο και παράλληλα να εξελίσσονται όχι μόνο ως αθλητές αλλά και ως άτομα που θα βγουν αύριο στον κόσμο ως μαθητές, σπουδαστές, εργαζόμενοι και μετέπειτα γονείς.

Θέλουμε λοιπόν να κάνουμε τα απλά πράγματα, σωστά, να δώσουμε στα παιδιά όλες εκείνες τις παροχές για να εξελιχθούν ως αθλητές αλλά και ως άνθρωποι. Ως σύλλογος αυτά τα χρόνια έχουμε καταφέρει αθλητές των τμημάτων μας να αγωνίζονται στο ανδρικό μας , σε εθνικές κατηγορίες , σε τοπικές κατηγορίες, να συνεχίζουν να κάνουν αυτό που αγαπούν! Να παίζουν μπάσκετ! Υπάρχει καλύτερη επιβράβευση από το να βλέπεις αθλητές που έχουν πάρει εκείνες τις εικόνες και τα ερεθίσματα από μια ερασιτεχνική ομάδα σαν τη δική μας να συνεχίζουν ν αγωνίζονται;

Όποτε αν μιλάμε για φιλοσοφία υπάρχει και είναι ξεκάθαρη , να γνωρίσουν και ν αγαπήσουν τα παιδιά το άθλημα , να πάρουν μέρος  στα αγωνιστικά τμήματα, να μάθουν για την νίκη και την διαχείριση ενός άσχημου αποτελέσματος και τελικά να επανδρώσουν το τμήμα του Ανδρικού μας .Όσοι έχουν το ταλέντο και αγωνιστούν σε μεγαλύτερες κατηγορίες είναι χαρά μας. Σήμερα αρκετοί αθλητές μας από τα τμήματα υποδομής προπονούνται και παίρνουν ενεργό ρόλο στο ανδρικό μας , που είναι ένας από τους βασικούς μας στόχους όπως προείπα .

Στην Νεάπολη αυτή τη στιγμή έχουμε την εξής εικόνα ,αθλητές μας με τους γονείς του  ν ακολουθούν όλα τα τμήματα στους αγώνες και να στηρίζουν το κάθε τμήμα ξεχωριστά , από ανδρικό έως μίνι. Να τελειώνει η προπόνηση και να συνεχίζουν να παίζουν παρέα σε ανοιχτά γήπεδα όπως γινόταν παλιότερα σε όλες  γειτονιές . Από αυτή τη διαδικασία παλιότερα πόσοι αθλητές βγήκαν είναι γνωστό. Όποτε μιλώντας για νοοτροπία , για εμάς αυτό είναι ο ιδανικός  ερασιτεχνικός αθλητισμός και προσπαθούμε να τον υπηρετούμε με νέες ιδέες και σύγχρονες μεθόδους και συνθήκες προπόνησης  ώστε οι αθλητές και αθλήτριες μας να κάνουν βήματα μπροστά .Είμαστε μια παρέα που στην Νεάπολη κάνουμε τα απλά πράγματα , καλά και με συνέπεια .

Στο αντρικό σας τμήμα ποιοι είναι οι στόχοι για την σεζόν που διανύουμε;
Φέτος στο Ανδρικό μας έγιναν αρκετές αλλαγές καθώς ένας κύκλος αρκετών χρόνων με αθλητές που υπηρέτησαν τον Σύλλογο με συνέπεια ,πολλές επιτυχίες αλλά και δύσκολες στιγμές έκλεισε . Έτσι λοιπόν ενώ κάθε χρόνο γίνονταν 2-3 κινήσεις φέτος ξεκινήσαμε από το μηδέν δημιουργώντας μια νέα ομάδα .

Σκοπός και στόχος μας είναι να φτιάξουμε έναν κορμό με έμπειρους αθλητές και αρκετά νέα παιδιά που προέρχονται από το εφηβικό μας ,που θα βγάζει στο γήπεδο όλα τα καλά στοιχεία του όρου ΟΜΑΔΑ . Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα είναι εκ των πρωταγωνιστών της κατηγορίας και θα παλέψει για την άνοδο. Μια ομάδα με σχεδιασμό και προγραμματισμό για τα επόμενα χρόνια είναι το ζητούμενο, όπως και η εξέλιξη των νεότερων αθλητών .

Από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας όλοι δουλεύουμε σκληρά για την επίτευξη των στόχων μας με την διοίκηση να μας προσφέρει όλα όσα είναι απαραίτητα.

 

ΤΖΙΒΕΛΕΚΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ – ΜΕΛΟΣ ΔΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 “ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.”

Τι ρόλο έχει παίξει στη ζωή σας ο Παννεαπολικός;

Παννεαπολικός = παν + Νεάπολη (όλη η Νεάπολη)

Νεάπολη η γειτονιά που μεγάλωσα, η γειτονιά των γραμμάτων, της δημιουργίας και της ψυχαγωγίας. Γειτονιά με πολυμορφία, πνεύμα ανεξαρτησίας και όμορφη τρέλα. Σε αυτή την περιοχή λοιπόν εδρεύει η ομάδα μας ο ΠΑΝΝΕΑΠΟΛΙΚΟΣ Α.Ο., που πρεσβεύει ακριβώς αυτή τη διαφορετικότητα. Ομάδα που μετέχει στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΝΑ. Ο Παννεαπολικός λοιπόν αντιπροσωπεύει τη γειτονιά μου και κατ’ επέκταση την πόλη μου, την Νίκαια. Επιλογή της ομάδας η στήριξη των παιδιών της γειτονιάς. Τα παιδιά της γειτονιάς, τα παιδιά της Νεάπολης και κατά επέκταση της Νίκαιας στελεχώνουν την ομάδα.

Ο Παννεαπολικός είναι ομάδα που αποτελείται από 3-4 έμπειρους και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του ρόστερ είναι πιτσιρικάδες της περιοχής. Προσπαθούμε να βάλουμε τα νέα παιδιά στο κλίμα της ομάδας. Είμαι εδώ γιατί φτιάχνει η δική μου ψυχολογία. Είναι ένα φαινόμενο αυτή η ομάδα. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι η παρέα, και αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στην ομάδα και είναι μοναδική η σχέση ανάμεσά μας.

Η Ομάδα θέλει να αγαπήσει ο κόσμος τον ΄΄αγνό΄΄αθλητισμό και γι’ αυτό εμείς προσπαθούμε να τους κάνουμε να έρχονται στο γήπεδο. Θέλει να δείξει το άλλο μονοπάτι, αυτό του πολιτισμού και του αθλητισμού. Να βλέπουμε οικογένειες και μικρά παιδιά στο γήπεδο. Η ομάδα, άλλωστε, πρεσβεύει την περιοχή! Μπορεί η ομάδα να βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία, αλλά έχει ως αρχή της, «μια οικογένεια, μια παρέα, μια ομάδα» . Ομάδα που στηρίζεται στις ανθρώπινες σχέσεις.

Από δω έχουν περάσει παρέες και παρέες. Έχουν γνωριστεί πάρα πολλά άτομα, έχουν δημιουργηθεί φιλίες και τα παιδιά των τμημάτων υποδομής εξελίσσονται. Το μπάσκετ στον Παννεαπολικό είναι έκφραση. Οι αθλητές μας μικροί και μεγάλοι εκφράζονται μόνο και μόνο που έχουν την μπάλα στα χέρια τους ‒ όταν την πετούν και μπαίνει, είναι σαν να πετυχαίνουν έναν στόχο. Είναι μια διέξοδος από τα προβλήματά μικρών και μεγάλων. Αν μένεις κοντά, κατεβαίνεις, μπαίνεις στο γήπεδο, βρίσκεις τους φίλους σου, τα ξεχνάς όλα. Μικροί και μεγάλοι φίλαθλοι και παίκτες όταν μπαίνουν στο γήπεδο, χάνουν κάπως την υπόστασή τους, την απαρνούνται. Μπαίνουν σε έναν άλλο ρόλο, γίνονται μια ομάδα, μια παρέα, μια οικογένεια . Γίνεσαι πάλι παιδί, ένας νέος που έχει όνειρα να παίξει στο NBA. Έχεις πολλά να αποδείξεις, και στον εαυτό σου και στους υπόλοιπους. Μπαίνεις σε αυτόν τον χαρακτήρα και εγώ, προσωπικά, εδώ και χρόνια δεν έχω βγει ποτέ.

Πως είναι τα πράγματα σε διοικητικό επίπεδο;

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1977 και η απαρχή της ομάδας καλαθοσφαίρισης έγινε το 1990 από τον αείμνηστο Γιάννη Κανδύλη. Εννέα χρόνια πριν, από εκείνο το βράδυ που τάραξε τα θεμέλια του Συλλόγου μας , εκείνο το βράδυ που μετά το ματς με τον ΟΚΕ στο γήπεδο της Ελευσίνας, ο ιδρυτής του τμήματος Μπάσκετ και πρόεδρος Ιώαννης Κανδύλης έφυγε από κοντά μας . Οφείλουμε να θυμόμαστε εκείνον που μας έδειξε το δρόμο για το πως πρέπει να λειτουργεί ένα ερασιτεχνικό σωματείο , με αγάπη και πάθος για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα . Συνεχίζουμε το έργο του όλοι μαζί!

Σήμερα είμαστε σίγουροι οτι θα καμαρώνει καθώς ο σύλλογος που αγάπησε και πάλεψε να δημιουργήσει, προσφέρει το αγαθό του ερασιτεχνικού αθλητισμού απλόχερα . Μεγαλώνει και προσφέρει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες αθλητικής και όχι μόνο ανάπτυξης για τα παιδιά που είναι η καρδιά της Νεάπολης. Άξιοι συνεχιστές του έργου του όλοι όσοι είναι δίπλα στην ομάδα και προσφέρουν ανιδιοτελώς. Γιατί ο Παννεαπολικος ήταν και θα είναι ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ , ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ, ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Η διοίκηση απαρτίζεται από αθεράπευτα ρομαντικούς του καλού και αγνού ερασιτεχνικού μπάσκετ. Συντονίζει προσπάθειες ανθρώπων για την επίτευξη επιθυμητών στόχων, αποδοτικά και αποτελεσματικά. Σχεδιάζει και οργανώνει με στόχο την ανάπτυξη και την προώθηση του αθλητισμού ενεργοποιώντας όλα τα μέλη μας για την βελτίωση της διάρθρωσης και της λειτουργίας του σωματείου με διακριτούς ρόλους, αλλά και την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των τμημάτων του συλλόγου, από την ανδρική ομάδα, μέχρι τα αγωνιστικά τμήματα και τις ακαδημίες.

Η διοίκηση του Παννεαπολικού υπηρετεί τις αρχές του αθλήματος και της εθελοντικής προσφοράς, δίνει διέξοδο στη νεολαία μας και συμβάλλει στην ανάδειξη του αθλητικού κινήματος. Η διοίκηση του Παννεαπολικού, αλλά –είμαι βέβαιος- και με τη συνεργασία κατοίκων και αθλητών, δημιουργεί νέες συνθήκες για το μπάσκετ, το άθλημα το οποίο όλοι μας αγαπούμε και υπηρετούμε. Εφαρμόζει τρόπους οργάνωσης του σωματείου σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας από τις ακαδημίες, τα αγωνιστικά τμήματα και καταλήγοντας στην ανδρική ομάδα. Υπάρχει διάθεση για δουλειά, υπάρχει όραμα και φιλοδοξία, βήμα, βήμα μέρα, μέρα. Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε δημιουργήσει έναν σύγχρονο, ζωντανό και δυναμικό αθλητικό οργανισμό, ο οποίος στηρίζει την Νεάπολη και παράλληλα αντλεί δύναμη από αυτή. Βέβαια όσο κι αν προσπαθήσουμε, τίποτε δεν είναι εφικτό χωρίς την υποστήριξη της Νεάπολης. Η πρώτη και κύρια επιδίωξή μας, είναι να δημιουργήσουμε μια αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία. Το πλάνο της διοίκησης είναι η ομάδα να στηρίζεται σε παιδιά από τις ακαδημίες. Ανταγωνιστικά αντλεί υλικό από τις ακαδημίες. Σκοπός της διοίκησης δεν είναι μόνο η επιτυχία και η νίκη, δεν είναι μόνο να ανέβει κατηγορίες, να κερδίσει παιχνίδια. Είναι να βλέπεις τα παιδιά να περνάνε καλά, να μεγαλώνουν με αξίες έχοντας σαν σύλλογος έστω ένα μικρό μερίδιο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Στόχος είναι ο μη διαχωρισμός σε καλούς και λιγότερο καλούς αθλητές η συνδρομή και βελτίωση όλων για το καλό του συνόλου, η εμπιστοσύνη και η στήριξη των γονιών και η έξωθεν καλή και σοβαρή εικόνα του συλλόγου.

Μέσα από όλα αυτά πρωταρχικός στόχος, να βγει ένας σωστός άνθρωπος στην κοινωνία, ίσως ένας καλός ή σπουδαίος αθλητής και σίγουρα κάποιος που θα έχει κάνει τον αθλητισμό γενικότερα μέρος της ζωής του.

Εάν μπορούσε να αλλάξει κάτι στον αθλητισμό στις κατηγόριες εκτός Α1 τι θα ήταν αυτό κατά την γνώμη σας;

Το ερασιτεχνικό μπάσκετ πιστεύω ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή από τους παράγοντες που βρίσκονται στο επίπεδο αυτό και περισσότερη δουλειά απ’ όλους μας. Το ενδιαφέρον και η προβολή μόνο της υψηλής κατηγορίας μπάσκετ δε βοηθά στο να αναπτυχθούν οι βάσεις του μπάσκετ που κατά την άποψη μου είναι οι πιο σημαντικές. Ας εστιάσω σε μερικά βασικά σημεία: Πρωταρχικό ζήτημα είναι ο Μ.Ο. ηλικίας των παιχτών που αγωνίζονται σε διάφορες κατηγορίες. Σαφώς και χρειάζονται οι έμπειροι παίχτες σε κάθε ομάδα αλλά το να βλέπουμε σε όλες της κατηγορίες , από τα τοπικά επίπεδα μέχρι και τις εθνικές κατηγορίες, να αγωνίζονται σε μια ομάδα στην πλειοψηφία τους παίχτες μεγάλης ηλικίας και ελάχιστα νεαρά παιδιά δεν προάγει ούτε αναπτύσσει το άθλημα. Τα νεαρά παιδιά του σήμερα όλο και λιγότερο αποφασίζουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να παλέψουν με σκληρή προπόνηση και αφοσίωση για να φτάσουν ψηλά και να παίξουν μπάσκετ. Με λύπη βλέπω ότι πολλοί νεαροί αθλητές, σταματούν να παίζουν μπάσκετ, με την πρώτη δυσκολία που θα αντιμετωπίσουν ή σταματούν λόγω δουλειάς ή απαιτήσεων της εποχής και των ρυθμών της ζωής των τελευταίων ετών. Φυσικά πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει η εμπιστοσύνη και η υπομονή που θα πρέπει να δείξουν όλοι οι παράγοντες των ομάδων απέναντι στα παιδιά καθώς και ο χρόνος που θα πρέπει να τους αφιερώσουν για να τους μάθουν να δουλεύουν και να νικούν τις δυσκολίες. Θέλει λοιπόν , από την μια πλευρά υπομονή από τους ανθρώπους του μπάσκετ , και από την άλλη , θέλει δουλειά από τα παιδιά αυτά σε μια εποχή που πλέον , το να ασχοληθείς με το μπάσκετ και γενικά με τον αθλητισμό φαντάζει πολυτέλεια. Δημιουργία σωστών υποδομών στο ερασιτεχνικό μπάσκετ. Επίσης άνοιγμα στην βάση μας που είναι τα παιδιά για να φτιάξουμε ομάδες που να είναι ανταγωνιστικές με όλη την σημασία της λέξης και όχι ομάδες που θα παλεύουν να βγουν έστω λίγο πιο πάνω από τις χαμηλές τοπικές κατηγορίες και μετά από λίγα χρόνια να επιστρέφουν πάλι εκεί που ήταν. Μάλιστα στις εν λόγω ομάδες συμμετέχουν τις περισσότερες χρονιές παίχτες οι οποίοι δεν προέρχονται από τις περιοχές ή τις ακαδημίες μας. Ο κόσμος υπάρχει και οι προδιαγραφές υπάρχουν, θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει και η διάθεση και το όραμα από την νέα Διοίκηση του κ. Λιόλιου για ομάδες που θα μπορούν να μας εκπροσωπήσουν επάξια στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, έχοντας όμως μέσα , παιδιά τα οποία θα έχουν βγει από τις ακαδημίες μας. Οι προπονητές θα πρέπει να είναι παιδαγωγοί και όχι υβριστές. Η ομοσπονδία θα πρέπει να δώσει μεγάλη βάση στα παιδαγωγικά εφόδια ενός προπονητή και να βρει τον τρόπο ελέγχου τους.

Ως επίλογο στο ερώτημά σας, σας μεταφέρω αυτούσια τα λόγια γονέα της ομάδας μας μετά την άνοδο του εφηβικού μας: Όταν μια μικρή ομάδα της γειτονιάς, όπου όλα δουλεύουν ερασιτεχνικά, αλλά με πολύ μεράκι, καταφέρνει μέσα από πολλές δυσκολίες να έχει μια οποιαδήποτε επιτυχία ( που λίγοι βέβαια θα μάθουν), τα χαμόγελα των παιδιών και τα ευτυχισμένα βλέμματά τους, δεν τα αλλάζεις με κανένα final4 ή champions league της χλιδής, της γκλαμουριάς και των αξιών του αθλητισμού όπως κάποιοι τις κοστολογούν στα χρηματιστήρια τους.

Έκλεισε μια χρονιά (αν όχι μια μεγάλη περίοδος 6 χρόνων προσπαθειών), με πολλά τέτοια χαμόγελα και ευτυχισμένα βλέμματα, τυχεροί όσοι σταθήκαμε στο πλευρό των παιδιών μας όλα αυτά τα χρόνια και τα απολαύσαμε σε κάθε τους στιγμή. Το λιτό κέρασμά μας, με ένα χυμό κι ένα γλυκό, στα παιδιά της αντίπαλης ομάδας στον συγκεκριμένο αγώνα-φιέστα για τα δικά μας, μόνο από μια τέτοια μικρή ομάδα της γειτονιάς – που ίσως να μην ξέρει και να μην μάθει ποτέ ο πολύ κόσμος το όνομα της – μπορούσε να γίνει, γι΄αυτό έχει την ίδια αξία με την επιτυχία της. Και η ζωή συνεχίζεται……….

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΡΙΝΕΑΣ – ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΗΣ ΑΝΤΡΙΚΟΥ

 “ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΚΛΙΜΑ”

Να ξεκινήσουμε με την σχέση σας με την ομάδα της Νίκαιας. Ποια η θέση σας και οι αρμοδιότητες σας;

Η σχέση μου με την ομάδα ξεκίνησε πριν 5 χρόνια όταν ο Θέμης ο Κανδύλης με έφερε κοντά στο σύλλογο όχι μόνο σαν παίκτη, αλλά και σαν προπονητή στα τμήματα των ακαδημιών! Από μια απλή γνωριμία έχει εξελιχθεί σε μια σχέση φιλίας  με κοινές βλέψεις κυρίως στο κομμάτι των ακαδημιών, αλλά και μιας άψογης συνεργασίας στο παικτικό κομμάτι!

Ως αρχηγός του αντρικού πως προσπαθείτε να ενισχύσετε την ομάδα σας;

Όσο αφορά τον ρόλο μου στην ομάδα  σαν αρχηγός ,η προσπάθεια μου έχει να κάνει με την διατήρηση ενός καλού κλίματος. Είναι πολύ βασικός παράγοντας να υπάρχει ευχάριστο κλίμα σ’αυτες τις κατηγορίες. Έχουμε να κάνουμε με παίκτες οι οποίοι δεν είναι επαγγελματίες και κάθε μέρα θα πρέπει να τους δίνεις έξτρα κίνητρο!
Το επόμενο κομμάτι είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα και λόγω ηλικίας αλλά και λόγω παραστάσεων από μεγαλύτερες κατηγορίες…αυτό με κάνει να θέλω να βοηθήσω και να δείξω στους νέους αθλητές κυρίως έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης πάνω στο παιχνίδι. Το πως πρέπει να δουλεύουν στην προπόνηση, τι να κάνουν σε διάφορες καταστάσεις του παιχνιδιού, τι στόχους πρέπει να βάλουν στο παιχνίδι τους, ώστε να μπορέσουν να εξελιχθούν!!!

Κάνοντας προπόνηση σε παιδιά στις ακαδημίες διακρίνετε την σημασία του αθλητισμού στις μικρές ηλικίες;

Για την συγκεκριμένη ερώτηση θα μπορούσα να γράφω ώρες, αλλά το βασικότερο κομμάτι είναι το εξής: Ζούμε σε μια εποχή πολύ δύσκολη για τα παιδιά. Ακόμη και τα 2 χρόνια του covid αν βγάλουμε, τα παιδιά έχουν ένα βασικό μειονέκτημα σε σχέση με τις δικές μας γενιές .Έχει χαθεί η αλάνα ,το παιχνίδι στην γειτονιά, οι φίλοι και άλλα τόσα πράγματα. Εδώ λοιπόν έρχεται ο αθλητισμός να προσπαθήσει όσο γίνεται να αντικαταστήσει αυτές τις χαμένες στιγμές. Σε μια εποχή απομόνωσης μέσα σε μια φωτεινή οθόνη, ερχόμαστε εμείς να δώσουμε χαρά στα παιδιά. Αμέσως λοιπόν μπορεί κάποιος να διακρίνει τον σημαντικό ρολό που μπορεί να παίξει στην ζωή ενός παιδιού ο αθλητισμός. Ο ΠΑΝΝΕΑΠΟΛΙΚΟΣ πιστός στις βασικές αρχές του παιδιού που δεν είναι άλλες από το ίδιο το ΠΑΙΧΝΙΔΙ έρχεται και δίνει την δυνατότητα στους νεαρούς αθλητές να παίξουν, να γελάσουν, να κοινωνικοποιηθούν και παράλληλα να μάθουν τα βασικά του ΜΠΑΣΚΕΤ.

Δεν είναι τυχαίο ότι για μια μικρή συνοικιακή ομάδα όπως η δική μας, διαθέτει αυτή την στιγμή πάνω από 150 αθλητές στην ακαδημία της.

ΝΕΖΗΣ ΠΑΥΛΟΣ – ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΦΗΒΩΝ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2021 ΚΑΙ ΠΑΙΧΤΗΣ ΑΝΤΡΙΚΟΥ

 “Η ΑΝΟΔΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΦΗΒΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ”

Παύλο, ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος στο μπάσκετ;
Ο προσωπικός μου στόχος στο μπάσκετ είναι να αποκτήσω όσες πιο πολλές γνώσεις και εμπειρίες μπορώ μέσα από το άθλημα που από μικρό παιδί αγαπώ και γιατί όχι να παίξω και σε υψηλή εθνική κατηγορία μιας και είναι από πολύ παλιά όνειρο ζωής.

 

Βλέπεις διαφορά στη μετάβαση σου από το εφηβικό στο αντρικό;

Η μετάβαση από τις ακαδημίες στο αντρικό επίπεδο σίγουρα είναι μια μεγάλη πρόκληση καθώς το επίπεδο είναι σαφώς πιο υψηλό και πιο εμπειρικό. Από νωρίς είχα την ευκαιρία να συμμετέχω σε προπονήσεις του αντρικού χωρίς βέβαια να έχω κάποιον σημαντικό ρόλο αλλά σίγουρα βοήθησε στην μετάβαση αυτή. Εξίσου σημαντικό ρόλο είχε και η μεταχείριση από τους προπονητές μου (Θέμη Κανδύλη, Γιάννη Τιτάκη) οι οποίοι με βοήθησαν στο να ανταπεξέλθω σε αυτή την αλλαγή και όλα δείχνουν πως η πρώτη μου επίσημη χρόνια ως παίκτης αντρικού θα κυλήσει ομαλά με επιτυχίες.

Ποια στιγμή με την φανέλα του Παννεαπολικού έχει χαραχτεί στην μνήμη σου;

Η πρώτη στιγμή που μου έρχεται στο μυαλό είναι σίγουρα η περσινή άνοδος του εφηβικού το οποίο ήταν και ο αρχικός στόχος για την ομάδα. Είναι η πιο σημαντική στιγμή για μένα με την φανέλα του Παννεαπολικού γιατί ήταν και η πρώτη χρονιά μου στην ομάδα και από την πρώτη στιγμή οι προπονητές μου και οι συμπαίκτες μου με εμπιστεύονταν στο 100%, οι γονείς με αγάπησαν και μου το έδειχναν συνεχώς και γενικότερα εντάχθηκα από νωρίς σε αυτή την ομάδα/παρέα/οικογένεια όπως είναι και το “μότο” της ομάδας.

Πηγή: έντυπη έκδοση περιοδικού Zone Press T43