ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ

Σύνταξη : tasn

                         

Κλασσικό, όπως κάθε μήνα, TOP OF THE VILLAGE και αυτή τη φορά μιλήσαμε με μια ομάδα πρότυπο, ίσως το πιο πετυχημένο σωματείο των Νοτίων Προαστίων που πολλά νέα παιδιά θα ήθελαν να βρεθούν σε αυτήν. Ο Πρωτέας Βούλας έχοντας ανθρώπους στο δυναμικό του που ενδιαφέρονται, νοιάζονται και παλεύουν να βρουν τρόπους να εξελίσσουν τους αθλητές και την ομάδα τους ανέλυσε στο Zone Press τον τρόπο που λειτουργεί και την νοοτροπία του. Τα μέλη που μας μίλησαν μας έδωσαν να καταλάβουμε ποιοι είναι οι στόχοι του Πρωτέα Βούλας και πως η ομάδα προσπαθεί να βρίσκεται κοντά στο κάθε παιδί και να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί.

 

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ – ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

 “ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ”

Κύριε Γεωργόπουλε, περιγράψτε μου την δική σας σχέση με τον Πρωτέα Βούλας, αλλά και το όραμα της ομάδας σας σε διοικητικό επίπεδο.

Εγώ είμαι μέλος στον Πρωτέα από το 2006. Εδώ και μία δεκαετία ασχολούμαι με τα διοικητικά του Πρωτέα αρχικά ως έφορος, έπειτα ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου Και πλέον ως αντιπρόεδρος. Το διοικητικό συμβούλιο του Πρωτέα αποτελείται ουσιαστικά από γονείς, από ανθρώπους που όλοι φέρναμε εδώ τα παιδιά μας. Αγαπάμε το μπάσκετ, αγαπάμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και αποφασίσαμε να παραμείνουμε στον Πρωτέα και να βοηθήσουμε διοικητικά ακόμα κι αν τα παιδιά μας έφυγαν από την ομάδα. Θεωρώ πως είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο αυτή τη στιγμή ειδικά όσον αφορά τις παροχές στις ακαδημίες. Έχουμε περίπου 500 παιδιά προ κορονοϊού και ευελπιστούμε πως και τώρα θα κινούμαστε στους ίδιους αριθμούς εγγραφών. Προσπαθούμε όσον αφορά τις ακαδημίες να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές ειδικά στο κομμάτι του υπεύθυνου – τεχνικού των ακαδημιών. Μέσα από τις ακαδημίες στόχος μας είναι να αγαπήσουν τα παιδιά το μπάσκετ και όχι απαραίτητα η νίκη. Προσπαθούμε να τους δώσουμε όσα περισσότερα εφόδια γίνεται τα οποία θα τους βοηθήσουν και στην μετέπειτα ζωή τους. Μέσα από όλες αυτές τις προσπάθειες έχουμε καταφέρει και να παράγουμε αθλητές οι οποίοι είχαν ταλέντο και συνδυαστικά με την βοήθεια μας βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ανδρική ομάδα έχοντας ξεκινήσει από τις ακαδημίες μας. Συγκεκριμένα από τα 15 παιδιά τα εφτά είναι από τις ακαδημίες του Πρωτέα. Δεν είναι πάντα εύκολο καθώς κάθε χρονιά είναι διαφορετική αλλά εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να βλέπουν μπροστά τους ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο, της συμμετοχής τους δηλαδή στην βασική ομάδα. Δεν θα βρουν μία πόρτα κλειστή όσο περνούν τα χρόνια αλλά μία πόρτα ανοιχτή.

Η πανδημία σας έφερε δυσκολίες σίγουρα. Πως το χειριστήκατε;

Η πανδημία έφερε τεράστιες δυσκολίες διοικητικά. Σταματούσαμε και ξεκινούσαμε συνέχεια και αυτό από μόνο του ήταν μία δυσκολία. Εννοείται και πολλά οικονομικά προβλήματα δημιουργήθηκαν, Καθώς ο Πρωτέας έχει στο σύνολο του 15 με 17 προπονητές και φυσικά αυτό είναι κάτι που πρέπει να το στηρίξεις Ακόμα και στην πανδημία. Ευτυχώς και με τη βοήθεια του κράτους, τις επιχορηγήσεις και τις αναστολές συμβάσεων όλα πήγαν καλά. Φυσικά όμως η πανδημία δημιούργησε πολλά προβλήματα στα παιδιά, καθώς έχουν μείνει δύο χρόνια εκτός γηπέδων και τώρα χρειάζεται ένα restart.

Πως βλέπετε τα πράγματα τώρα; Είστε αισιόδοξος;

Είμαι πολύ αισιόδοξος για το διάστημα που έρχεται, εάν δεν υπάρχει επιδείνωση της υγειονομικής καταστάσεις θεωρώ πως θα πάμε πολύ καλά. Ήδη έχουμε μία εβδομάδα στην οποία εγγράφονται συνέχεια καινούργια παιδιά. Η εικόνα είναι πολύ θετική, τα γήπεδα είναι γεμάτα και είναι εμφανές πως τα παιδιά θέλουν να γυρίσουν στο παρκέ και να κάνουν αυτό που αγαπάνε. Η ευθύνη μας λοιπόν και υποχρεώσεις μας είναι αυξημένες. Για μας η πιο σημαντική θέση είναι αυτή του τεχνικού των ακαδημιών, Καθώς αυτός συντονίζει και παρουσιάζει την νοοτροπία που θέλει να έχει ο σύλλογος. Φέτος αυτή την πολύ σημαντική θέση έχει αναλάβει ο κόουτς Κετσελίδης ο οποίος έχει τεράστια εμπειρία και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μας.

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΑΡΓΑΛΗΣ – ΠΑΙΚΤΗΣ ΑΝΤΡΙΚΟΥ

 

“ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΧΟΜΠΙ”

 

Βασίλη πόσα χρόνια είσαι στον Πρωτέα και τι είναι αυτό που θεωρείς κρατάει την ομάδα σε ψηλό επίπεδο;

Εγώ στον Πρωτέα είμαι από Πέντε χρονών. Τώρα είμαι 21 άρα 16 χρόνια. Έφυγα μόνο μία χρόνια πρόπερσι που είχα πάει δανεικός στον Τρίτωνα στην κατηγορία της Α2 Και έπειτα ξαναγύρισα. Γενικά όλα τα χρόνια είμαι εδώ σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και κατηγορίες. Η ομάδα του Πρωτέα σαν σύνολο δουλεύει πάρα πολύ καλά από τις ακαδημίες μέχρι το αντρικό Είναι όλα πολύ επαγγελματικά. Οι άνθρωποι εδώ δεν το βλέπουν σα χόμπι. Αυτό είναι που κρατάει κι εμένα και πιστεύω και τα περισσότερα παιδιά, κάνουν πάρα πολύ καλή προπόνηση, Είναι πάντα εδώ ότι κι αν χρειαστούμε και μας στηρίζουν 100 τοις 100.

Ποια είναι η στιγμή που θυμάσαι πολύ έντονα στην πορεία σου με τον Πρωτέα;

Η πιο έντονη στιγμή ήταν όταν στο εφηβικό είχαμε κερδίσει στο δεύτερο τελικό τον ολυμπιακό Και είχαμε ισοφαρίσει σε 1-1. Μετά χάσαμε Αλλά εκείνη νίκη ήταν μια πάρα πολύ ωραία στιγμή με γεμάτο γήπεδο. Η κατάσταση που βιώσαμε λόγω της πανδημίας ήταν σχεδόν καταστροφική Για τους περισσότερους από εμάς καθώς πέρα από το γεγονός ότι δεν παίζαμε αγώνες δεν μπορούσαμε καν να προπονηθούμε στο γήπεδο. Δεν μπορούσαμε να πιάσουμε μπάλα δεν μπορούσαμε να μπούμε στο γήπεδο και πραγματικά αυτό είναι μία πολύ σοβαρή κατάσταση καθώς τα περισσότερα παιδιά ζουν από αυτό. Ο αθλητισμός είναι ένα πολύ σημαντικό στήριγμα για όλους μας σε πολλά επίπεδα. Πιστεύω πως για όλους ήταν πολύ δύσκολο και δυσάρεστο. Ελπίζω πραγματικά να μη συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο.

Πως είναι τώρα το κλίμα; Είστε έτοιμοι για την επιστροφή;

Αυτή τη στιγμή έχουμε όλοι μας μία θετική αύρα και πολύ καλή διάθεση. Κανείς δεν το βλέπει αρνητικά και θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα πράγματα γενικά βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά και ο βασικός μας στόχος είναι να κερδίζουμε κάθε Κυριακή που θα παίζουμε. Στο τέλος ανάλογα πως θα έχουμε πάει θα κάνουμε και τον απολογισμό μας.

 

ΤΕΡΖΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ – ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με την προπονητική;

Ξεκίνησα την προπονητική περίπου 19 χρονών. Μέχρι τα 2021 ήμουν και παράλληλα παίκτης ομως Αποφάσισα να ασχοληθώ αποκλειστικά με το κομμάτι της προπονητικής καθώς πίστευα πως θα ήμουν καλός. Ξεκίνησα Αρχικά Από την ομάδα που έπαιζα τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου Και παρέμεινε εκεί μέχρι τα 26 μου ως προπονητής εφηβικού και συνεργάτης στο αντρικό. Έπειτα ήρθα εδώ στον Πρωτέα Βούλας Και τώρα διανύω τον έκτο χρόνο εδώ.

Πως χειριστήκατε το κομμάτι της πανδημίας;

Το κομμάτι της πανδημίας ήταν κάτι πολύ πρωτόγνωρο για μας, δεν γνωρίζαμε πως να το χειριστούμε ακριβώς. Κάθε βδομάδα που περνούσε πιστεύαμε ότι μπορεί και να ξεκινήσουμε γι’ αυτό το λόγο προσπαθούσαμε να κρατηθούμε και σε μία καλή κατάσταση. Παρόλα αυτά ήρθε η πολύ μεγάλη διακοπή, η οποία έφερε και την αντίστοιχη κούραση στην προσπάθεια αυτή. Εμείς προσπαθούσαμε να είμαστε κοντά στα παιδιά να κρατήσουμε επαφή. Η διοίκηση φυσικά ήταν κοντά μας και αυτό είναι πολύ καλό σ’ αυτή την ομάδα. Έχει ηθικές αρχές Και στηρίζει τους ανθρώπους που δουλεύουν για αυτήν.

Είναι γεγονός πως μετά από μια τόσο μεγάλη διακοπή οι αθλητές δυσκολεύονται να επανέλθουν και υπάρχουν τραυματισμοί. Τι λέτε γι’ αυτό ως προπονητής;

Έχουμε ήδη τραυματισμούς η αλήθεια είναι. Τώρα στην προετοιμασία μας σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές είμαστε πιο συντηρητική καθώς και οι παίκτες δεν αντιδρούν το ίδιο καλά και είναι φυσικό. Βέβαια χρειάζεται και μία Ψυχολογική υποστήριξη στους παίκτες καθώς θέλουν να Μπουν δυνατά, αλλά εμείς όσο μπορούμε τους κρατάμε σε χαμηλά επίπεδα ώστε να μην επιβαρύνουμε ή να μην δημιουργηθούν νέοι τραυματισμοί. Θέλει πολύ προσοχή γενικά καθώς οι παίκτες δεν βρίσκονται στις ίδιες ταχύτητες και θα χρειαστεί χρόνος για να συγχρονιστούμε. Το καλό είναι ότι υπάρχει ένα staff στο γήπεδο καθημερινά, γυμναστής και φυσικοθεραπευτής οι οποίοι είναι δίπλα στους παίκτες προσέχουν και διαχειρίζονται ότι πρόβλημα προκύψει.

“Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ”

Ποιος είναι ο στόχος σας δεδομένων των συνθηκών;

Ο βασικός στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι στην πρώτη αγωνιστική. Να αποφύγουμε δηλαδή τους τραυματισμούς και να καταφέρουμε όλοι παίκτες να έρθουν σε ίδιο επίπεδο. Επιθυμούμε η ομάδα να βρίσκεται σε καλό αθλητικό επίπεδο, καθώς έχει νέους παίκτες, Να είμαστε έτοιμοι τακτικά και να έχουμε φτιάξει συνολικά μια καλή ομάδα.΄

ΚΕΤΣΕΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ – ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

Κύριε Κετσελίδη, πως βρεθήκατε εδώ στον Πρωτέα Βούλας;

Εγώ είμαι προπονητής αντρικού τμήματος, έχω δουλέψει στον Ολυμπιακό ως βοηθός του Ζούρου, στον Πανελλήνιο επίσης στο πλευρό του Ζούρου, το ίδιο και στη Ζαλγκίρις Κάουνας και από εκεί και πέρα δούλεψα 9 χρόνια συνεχόμενα στο εξωτερικό σαν πρώτος προπονητής. Φέτος πριν 2 μήνες ο Αλέκος ο Δάγλας με ρώτησε εάν θα ήθελα αυτή τη δουλειά και του απάντησα “και βέβαια”. Αυτή η συζήτηση έγινε 7:30 το πρωί και 11:00 είχα κλείσει με τον Πρωτέα.

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να κλείσετε τόσο γρήγορα;

Αρχικά ήταν το ότι εγώ ήθελα να δουλέψω στον Πρωτέα Βούλας. Για μένα είναι μια ομάδα πρότυπο. Είναι μια ομάδα με οικονομική άνεση, έχει σοβαρούς και κατασταλγμένους ανθρώπους στην διοίκησή της και γι’ αυτό είπα αμέσως το ναι χωρίς να συζητήσω καν τα χρήματα.

“Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΟΠΛΑ”

Με βάση την εμπειρία σας και την επαφή σας τώρα με τα νέα παιδιά πιστεύετε θα προσαρμοστούν γρήγορα και πάλι στο γήπεδο;

Για τα παιδιά αυτή η διακοπή ήταν εγκληματική. Εδώ αφήνεις έναν αθλητή λόγω τραυματισμού 2 βδομάδες έξω και γυρνάει άλλος παίκτης μέσα στο γήπεδο. Εδώ μιλάμε τώρα για παιδιά, τα οποία ακόμα δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως και τους έρχεται μια διακοπή που κρατάει 2 χρόνια ουσιαστικά. Αυτά τα χρόνια τα παιδιά ήταν στον υπολογιστή, καθόντουσαν, τρώγανε, βλέπανε τηλεόραση. Από αυτή την κατάσταση να τα φέρεις και πάλι στην προπόνηση είναι πολύ δύσκολο. Ήταν αναγκαίο δεν μπορούσαμε φυσικά να το αποφύγουμε αυτό. Για μένα είναι ένας πόλεμος, αλλά με άλλου είδους όπλα όχι με αυτά που πιστεύουμε. Τώρα όμως πρέπει να επιστρέψουμε, οι παίκτες σίγουρα δεν είναι έτοιμοι, το θέμα είναι πως δεν είναι ούτε οι προπονητές για να ανταπεξέλθουν σε όλο αυτό.

“ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ”

Αυτή η κατάσταση στην οποία βρέθηκαν τα νέα παιδιά, δηλαδή τηλεόραση, φαγητό, καναπές, θεωρείτε πως μπορεί να τα αποκόψει από τον αθλητισμό;

Αρχικά θα σου πω ότι κανένας αθλητής δεν πρέπει να περιμένει να ζήσει από το μπάσκετ. Εγώ που δουλεύω με μικρά παιδιά αυτό είναι το πρώτο πράγμα που τους λέω. Τώρα από εκεί και πέρα για το αν θα απομακρυνθούν παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η θέση των γονιών. Το παιδί έχει μπροστά του 2 δρόμους να επιλέξει, έναν του μπάσκετ και ένα της εύκολης ζωής. Παίζει ρόλο και η ηλικία του αθλητή. Θα πρέπει να επιμείνουν οι γονείς και να μην αφήσουν τα παιδιά να σταματήσουν την προπόνηση. Στον Πρωτέα βλέπω πως οι γονείς είναι κοντά στα παιδιά και προσπαθούν να τα φέρουν κοντά και στο μπάσκετ.

Share me...

Η καλύτερη μπασκετική ιδέα και διαδικτυακά

Κύπρου 7 Μοσχάτο
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

© Zone Press. All rights reserved.