ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ

Σύνταξη : tasn

Το  Zone Press βρέθηκε στα μέρη της Καλλιθέας και συγκεκριμένα της ομάδας του Εσπέρου. Μια ομάδα ιστορική που μετράει πολλές επιτυχίες. Μετράει επίσης και ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ, έχουν συγκεκριμένη φιλοσοφία, έχουν ανθρώπους με επιμονή, υπομονή και εμπιστοσύνη στην δύναμη της ομάδας. Ο προπονητής της αντρικής Περικλής Ταυρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της ομάδας Σταύρος Κρεμάνδαλης και ο αθλητής Νικολά Χαρούνι μίλησαν για όλα τα παραπάνω, όπως και για τους στόχους της ομάδας, τις ενδεχόμενες διοικητικές προσπάθειες και δυσκολίες, αλλά και για την σημασία των ακαδημιών σε μια ομάδα.

 

Κρεμάνδαλης Σταύρος – Αντιπρόεδρος

“ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ, ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ”

Το κλίμα στην ομάδα σας φαίνεται να είναι πραγματικά πολύ καλό. Ισχύει αυτή η αίσθηση που έχω;

Εγώ στο γήπεδο του Έσπερου μπήκα πριν 30 χρόνια σαν αθλητής στα τμήματα υποδομών πραγματικά πρώτη φορά έχουμε τόσο καλό κλίμα. Φυσικά κι άλλες χρονιές υπήρχε καλό κλίμα αλλά σαν το φετινό το συναντώ πρώτη φορά. Είμαστε μια παρέα, μια οικογένεια και η προτεραιότητα μας είναι να χαιρόμαστε αυτό που γίνεται. Δεν είναι ο πρωταρχικός στόχος κανενός ούτε τα λεφτά των αθλητών, ούτε των προπονητών, αλλά είναι πάνω από όλα το μπάσκετ.

“ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ.”

Που πιστεύετε ότι οφείλεται αυτή η καλή σύνδεση;

Πριν 1,5 χρόνο ξεκινήσαμε μια προσπάθεια, φέραμε πίσω τον Περικλή (σ.σ Ταυρόπουλο), ο οποίος προέρχεται από τον Έσπερο σαν αθλητής και σαν προπονητής και πιστεύω πως το 80% αυτού του κλίματος οφείλεται σε αυτόν. Φυσικά και οι υπόλοιποι βοηθάμε, και οι αθλητές και η διοίκηση, αλλά τους έχει περάσει αυτό που νιώθει ο ίδιος. Αγαπάει το μπάσκετ και περνάει αυτή τη φιλοσοφία. Οποίος αγαπάει λοιπόν το μπάσκετ να έρθει εδώ. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε νέους αθλητές ή αθλητές που μένουν στην ομάδα.
Το σκεπτικό μας είναι να βρίσκουμε παίκτες νεαρούς που να έχουν περιθώρια βελτίωσης. Δεν μας ενδιαφέρει να είναι έμπειροι, ας μην έχουν παίξει, όπως είναι και τα περισσότερα παιδιά που ήρθαν φέτος στην ομάδα.

Υπάρχουν δυσκολίες που αντιμετωπίζετε σε διοικητικό επίπεδο;

Διοικητικά η πανδημία μας δυσκόλεψε αρκετά, όπως όλους τους συλλόγους έτσι και σε εμάς ήταν δύσκολο, γιατί είχαμε ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια που σας προανέφερα και εκεί που άρχισε να φαίνεται κάτι, εκεί ήρθε το lockdown. Εκεί δημιουργήθηκε πρόβλημα και στις ακαδημίες, καθώς ο σύλλογος στηρίζεται σε αυτές και εκεί που είχαμε 250 παιδιά ξαφνικά σταμάτησαν όλα.
Τώρα ευτυχώς έχουν μαζευτεί 180 παιδιά και συνέχεια αυξάνεται ο αριθμός.
Στις ακαδημίες έχει ενεργό ρόλο και ο προπονητής και πραγματικά θέλω να πω ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Όπως και στην πρώτη ομάδα έτσι και στις ακαδημίες.
Ο Έσπερος είναι ένα ιστορικό σωματείο που έχει φτάσει και στην Α’1. Αυτό το πέτυχε τις χρονιές που είχε φουρνιές δικών του παιδιών. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια και διοικητικά ειδικά από τον ταμία του Έσπερου, τον Γιάννη Μοσχόπουλο που τρέχει και θα την πρώτη ομάδα και για τος ακαδημίες. Σίγουρα χρειαζόμαστε, όπως όλοι οι σύλλογοι στήριξη και από όλο τον κόσμο αλλά και από τον δήμο της Καλλιθέας.

Ποιος είναι ο στόχος σας αυτή τη στιγμή;
Ο στόχος είναι να παίξουμε ωραίο μπάσκετ, να μην έχουμε πρόβλημα με την παραμονή και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο προκύψει είναι ευπρόσδεκτο.

 

ΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ – ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΝΤΡΙΚΗΣ

Coach Ταυρόπουλε, ποια ήταν η επιρροή της πανδημίας στην ομάδα σας;

Στην πανδημία εμείς επηρεαστήκαμε λιγότερο σε σχέση με άλλους τομείς της κοινωνίας. Σαν ομάδα επηρεαστήκαμε λιγο αρνητικά καθώς ξεκινήσαμε καλά. Στην αρχή του πρωταθλήματος ήμασταν αήττητοι σε όλα τα φιλικά και σε 3 επίσημα παιχνίδια. Σταμάτησε η πορεία αυτή και ήταν αρνητικό αυτό. Σε άλλους αντίστοιχα που μπορεί να είχαν ξεκινήσει με ήττες του ευνόησε αυτή η συνθήκη.

“ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ.”

Πως είδατε τους παίκτες σας μετά την επιστροφή; Υπήρχε διαφορά στην απόδοση τους;

Δεν είδα μεγάλη διαφορά στους παίκτες μου τώρα που επιστρέψαμε. Με τον βασικό κορμό βρισκόμασταν και κάναμε ο,τι μπορούσαμε. Απλώς έχουν φύγει κάποια παιδιά, βασικοί στην ομάδα, οι οποίοι πήγαν με πολύ περισσότερα χρήματα σε άλλες ομάδες και πιστεύω πως θα χρειαστεί χρόνος. Πήραμε νέα παιδιά, έχουμε μια πολύ νεανική ομάδα, θα χρειαστεί χρόνος να προσαρμοστούν, καθώς δεν είναι εύκολο να τους αντικαταστήσουν. Με την πολλή δουλειά μπορούν να αντικαταστήσουν σίγουρα κάποιο κομμάτι και μπορούν να φτάσουν σε ένα πολύ καλό επίπεδο.

Με βάση την εμπειρία σας θεωρείτε πως αθλητές μεγαλύτερης ηλικίας θα μπορούν να επανέλθουν μετά την παύση ή πιθανώς και να σταματήσουν αρκετοί;

Όχι. Πιστεύω πως εξαρτάται τι κάνει ο καθένας στην ζωή του και εξαρτάται πως είναι η σωματοδομή του. Υπάρχουν παίκτες 35 και άνω, όπως ένας παίκτης που είχα εγώ πρόπερσι 43 χρόνων, το σώμα του διατηρείτο πολύ καλά δεν είχε πρόβλημα. Και ο Γκαγκαλουδης για παράδειγμα είναι από τους καλύτερους παίκτες στην Α’2. Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα που θα κρατήσουν το σώμα τους όπως πρέπει.

Ποιος είναι ο στόχος σας για φέτος;

Πέρσι ο στόχος ήταν να παραμείνουμε στην κατηγορία. Θέλω να σας πω ότι έχουμε το μικρότερο budget σε όλη την κατηγορία. Εμείς ελπίζουμε τα νέα παιδιά να μπορέσουν να προσαρμοστούν, έχουμε και παιδιά γεννημένα το 2003. Ο στόχος είναι η προσαρμογή στο σύνολο και η παραμονή στην κατηγορία.

 

Nikolla Haruni – Αθλητής αντρικής

 

“ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.”

Πες μου λίγα λόγια για την περσινή αγωνιστική σας εικόνα.

Πέρσι ξεκινήσαμε πραγματικά παρά πολύ καλά όπως είπε και ο coach. Δεν είχαμε χάσει παιχνίδι, είχαμε πολύ καλή χημεία και το πιστεύαμε πολύ. Επηρέασε πολλούς αθλητές η διακοπή, εγώ στάθηκα τυχερός σε αυτό γιατί πήγα και αγωνίστηκα στο εξωτερικό. Βρέθηκα στο Κόσσοβο και έτσι δεν σταμάτησα να αγωνίζομαι.
Αυτή τη στιγμή είμαστε μια νεανική ομάδα. Ο στόχος μας παραμένει ίδιος. Η αλήθεια είναι πως έχουμε κάνει καλή δουλειά και ελπίζουμε σε μια καλή εξέλιξη φέτος. Έχουμε καλό κλίμα μεταξύ μας και με τον προπονητή και έχουμε πολύ όρεξη για δουλειά.

Πως ήταν τα πράγματα στο εξωτερικό; Τι διάφορες εντόπισες σε σχέση με την Ελλάδα;

Βρέθηκα σε μια πολύ καλή κατηγορία στο Κοσσοβο. Είχε καλούς παίκτες, έμπειρους και γνωστούς. Σίγουρα το επίπεδο μπάσκετ ήταν πολύ καλύτερο από το αντίστοιχο της Ελλάδας, ήταν πιο επίσημα και πιο επαγγελματικά. Ήμουν πολύ τυχερός που πήγα εκεί. Η ομάδα ήταν η Golden Eagle ILLY.

Σκέφτηκες να μείνεις εκεί και να αγωνιστείς σε αυτό το επίπεδο;

Το σκέφτηκα η αλήθεια είναι αλλά ήταν πολύ δύσκολο να μείνεις εκεί λόγω συνθηκών. Είσαι μακριά από όλα, ήταν σαν χωριό. Ήταν όμως μια πολύ ωραία εμπειρία, αναδειχθήκαμε και πρωταθλητές.

Share me...

Η καλύτερη μπασκετική ιδέα και διαδικτυακά

Κύπρου 7 Μοσχάτο
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

© Zone Press. All rights reserved.