ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

Σύνταξη : tasn

 

Το ταξίδι μας συνεχίζεται και οι ομάδες που συναντάμε μας εκπλήσσουν συνεχώς. Είχαμε την χαρά να μιλήσουμε με την ομάδα Καλαθοσφαίρισης των Μελισσίων. Πάντα θα με εντυπωσιάζει η σοβαρότητα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Τον ζήλο και την θέληση για να κάνουν περισσότερα και να εξελίσσουν την ομάδα τους. Μια τέτοια αίσθηση μου άφησαν τα Μελίσσια και είναι η ώρα να αφήσω εσάς να αποφασίσετε, αφού διαβάσετε παρακάτω.

 

 

 

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΑΓΙΑΤΗΣ– Πρόεδρος ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

 «ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ»

Ποια είναι η διοικητική νοοτροπία της ομάδας σας;

Έχουμε το προνόμιο η διοικητική νοοτροπία του Συλλόγου μας να παραμένει αναλλοίωτη όλα αυτά τα χρόνια και για αυτό το λόγο ο ΚΑΟ Μελισσίων είναι ένας ομολογουμένως οργανωμένος και επιτυχής Σύλλογος, που απολαμβάνει του ευρύτερου σεβασμού και θαυμασμού. Με έμφαση στην εύρυθμη ανάπτυξη ακαδημιών και υποδομών, αποσκοπούμε πρωτίστως στη δημιουργία αθλητικών προσωπικοτήτων με την κατάλληλη ψυχολογική διαπαιδαγώγηση.  Αυτή η διοικητική υγεία που αποπνέει ο Σύλλογός μας αντανακλάται στα μέλη του Συλλόγου μας και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό.

 

Ποιος είναι ο προσωπικός σας στόχος για την εξέλιξη της ομάδας;

Όταν τυγχάνεις επικεφαλής σε ένα Σύλλογο του βεληνεκούς του ΚΑΟ Μελισσίων, υπάρχουν αποκλειστικά και μόνο ομαδικοί στόχοι και δεν είναι άλλοι από τη διαρκή ανάπτυξη του Συλλόγου σε όλους τους τομείς. Δεν διατηρούμε αυταπάτες. Στην καθημερινότητα του ερασιτεχνικού αθλητισμού και για να επιτύχεις τους στόχους, κρύβονται δυσκολίες. Ο αθλητισμός όμως έχει μια μοναδική δύναμη. Προσελκύει, κινητοποιεί και εμπνέει όλους μας, και τους διοικούντες και τους αθλητές. Από αυτή την ειλικρινή και αμοιβαία σχέση όλα είναι ικανά να επιτευχθούν.

 

Πιστεύετε πως θα μπορούσαν κάποια πράγματα να λειτουργήσουν διαφορετικά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό;

Εφόσον με ρωτάτε προσωπικά, τολμώ να σας απαντήσω ότι δυστυχώς ο ερασιτεχνικός αθλητισμός νοσεί. Έχει ανάγκη μιας άμεσης επανεκκίνησης, προκειμένου να τεθούν εξαρχής για το μέλλον οι αρχές και οι βάσεις για την ορθή και μακροπρόθεσμη ανάπτυξή, την εξωστρέφειά και την αναβάθμισή του. Σε αυτή την επανεκκίνηση τα ερασιτεχνικά σωματεία πρέπει να έχουν λόγο και συμμετοχή. Και οι αρμόδιες αρχές οφείλουν πλέον να επιτελέσουν το θεσμικό ρόλο που τους αναλογεί και να στηρίξουν έμπρακτα αυτή την κοιτίδα αθλητικής παιδείας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ – Υπεύθυνος Ανδρικής Πυραμίδας

 «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ»

Ποια είναι η θέση σας και οι αρμοδιότητές σας στην ομάδα των Μελισσίων;

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Δεμερτζόγλου, είμαι Γενικός Γραμματέας στο ΔΣ του ΚΑΟ Μελισσίων,  μέλος της επιτροπής της ανδρικής ομάδας, καθώς και των υποδομών και των ακαδημιών, όσον αφορά στην ανδρική πυραμίδα του συλλόγου. Όσον αφορά τη δεύτερη ιδιότητα, αυτή δηλαδή του μέλους  της επιτροπής ανδρικής ομάδας, αλλά καιτου συν-υπευθύνου για το αναπτυξιακό κομμάτι, ασχολούμαι κυρίως με θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των τμημάτων αυτών σε καθημερινή βάση και σε συνεργασία με τους εφόρους του εκάστοτε τμήματος (όλα τα τμήματα του συλλόγου έχουν έφορο), την επικοινωνία με τους γονείς και τους προπονητές. Ειδικότερα ως προς το κομμάτι της συμμετοχής μου στην επιτροπή της ανδρικής ομάδας, αυτό έχει να κάνει με ζητήματα του συγκεκριμένου μόνο τμήματος, τη λειτουργία του, την επικοινωνία, συνεννόηση με τους προπονητές, την επίλυση των προβλημάτων του  τμήματος, τις συμπεριφορές παιχτών, την εξέταση πειθαρχικών παραπτωμάτων και τη «σύνδεση» της ανδρικής ομάδας με τον υπόλοιπο σύλλογο.

Ποια θεωρείτε τα δυνατά σημεία των Μελισσίων;

Τα Μελίσσια είναι μια καθαρά συνοικιακή ομάδα. Στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, όχι σε χορηγούς ή οποιουδήποτε είδους χρηματοδότες. Η δύναμή τους είναι οι ακαδημίες τους και το γεγονός ότι διοικητικά απαρτίζεται από ανθρώπους ερασιτέχνες που η ενασχόλησή τους με την ομάδα γίνεται αποκλειστικά από την αγάπη και το όραμα που έχουν για το σύλλογο και για το λόγο αυτό έχουν κατορθώσει να τον οργανώσουν με εξαιρετικό τρόπο επιτυγχάνοντας να λειτουργεί εντελώς επαγγελματικά. Τα Μελίσσια αποτελούν πραγματικά μία μεγάλη οικογένεια, στην οποία μοναδικός στόχος είναι να προάγεται το αθλητικό πνεύμα και η ομαδικότητα, χωρίς υπέρμετρες φιλοδοξίες ή σκοπιμότητες. Η μοναδική εμμονή που υπάρχει είναι  στο να ακολουθείται πιστά ένας ορθός για τα παιδιά κάθε ηλικίας, ακόμα και για τους ενήλικους αθλητές μας, παιδαγωγικός τρόπος άσκησης, ανάπτυξης και εξέλιξης, χωρίς όμως να στερείται από κανέναν η δυνατότητα εξέλιξης και ανέλιξης στο χώρο του μπάσκετ είτε πρόκειται για αθλητές μας ή και προπονητές μας. Η άριστη επικοινωνία και συνεργασία λοιπόν μεταξύ διοίκησης, προπονητών, γονέων και φυσικά αθλητών, μεγάλων και μικρών σε συνδυασμό με τις προαναφερόμενες  αρχές του συλλόγου, τον καθιστούν θεωρούμε ξεχωριστό και ιδιαίτερο.

Πως βλέπετε τα επόμενα χρόνια στο αντρικό κομμάτι της ομάδας;

Ως προς το ανδρικό κομμάτι της ομάδας έχει ήδη οργανωθεί και θα ολοκληρωθεί συντόμως, πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου μία μεγάλη αλλαγή που αγγίζει ευρύτερα τον σύλλογο, αλλά σίγουρα θα δώσει μεγάλη ώθηση και νέα προοπτική στο κομμάτι του ανδρικού τμήματος (με πολύπλευρη στήριξη των αθλητών εντός των εγκαταστάσεων του συλλόγου).  Με αφετηρία λοιπόν την έναρξη της προσεχούς αθλητικής περιόδου και για το μέλλον τα Μελίσσια  εστιάζουν στην εξέλιξη και ανάδειξη νεαρών ταλαντούχων αθλητών που ιδανικά θα ανελιχθούν από τις ακαδημίες του συλλόγου. Σκοπός είναι η συνεργασία με νέους ανθρώπους με όραμα, πάθος για το άθλημα και ταλέντο που θα στελεχώσουν τις θέσεις στο τεχνικό κομμάτι, θα βάλουν τις βάσεις για τη δημιουργία ομάδων με συνοχή, συνέπεια, συνέχεια και διάρκεια  από τις μικρότερες ηλικίες μέχρι τους άνδρες, που θα παίζουν με σύγχρονο τρόπο, εστιάζοντας πέρα από τα ταλέντα στην ταχύτητα, τη δύναμη, την αθλητικότητα, το πάθος και φυσικά την ομαδικότητα, όπου η εξέλιξη και η ανάδειξη θα γίνεται αποκλειστικά μέσα από την ομαδική λειτουργία, ενώ καθοριστικό ρόλο θα εξακολουθεί να παίζει ο χαρακτήρας και το ήθος κάθε αθλητή, προπονητή, γυμναστή, συνεργάτη. Υπό αυτό το πρίσμα στα Μελίσσια φιλοδοξούμε, ευελπιστούμε και είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι ήδη από την προσεχή αγωνιστική περίοδο θα έχουμε μία από τις πιο νεανικές ομάδες, η οποία όμως θα είναι άκρως ανταγωνιστική και θα υπερκαλύπτει την έλλειψη εμπειρίας της, στηριζόμενη στο πάθος, την ενέργεια, τη δύναμη, την αθλητικότητα, την αγωνιστικότητα  και τον χαρακτήρα των νεαρών αθλητών της, τους οποίους θα εμπιστεύεται απόλυτα και θα τους στηρίζει ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων αρκεί να ακολουθούν τις αρχές και τους κανόνες της ομάδας.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΝΑΥΡΟΖΙΔΟΥ – Προπονήτρια

 «TΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

Ποτέ ξεκίνησε η συνεργασία σας με την ομάδα και πως εξελίσσεται; 

 

H συνεργασία μου ξεκίνησε ως αθλήτρια αρχικά πριν 3 χρόνια και ταυτόχρονα ως προπονήτρια στα τμήματα υποδομής και συγκεκριμένα στις μικρότερες ηλικίες του συλλόγου παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ψυχοκινητικής ανάπτυξης. Είχα άριστη και άψογη συνεργασία μάλιστα τον τελευταίο χρόνο έφυγα από την ομάδα ως αθλήτρια και συνέχισα σε άλλο σύλλογο παρόλο αυτά όμως κράτησα τα «μελισσακια». Ο λόγος που έφυγα δεν ήταν ότι είχα κάποιο πρόβλημα με το σύλλογο απλά δεν με βόλευαν οι ώρες προπόνησης σε συνδυασμό με το νέο μου ρόλο ως μαμά.

 

Πως κυλάει η φετινή σεζόν για εσάς και την ομάδα; 

 

Aπό ότι φαίνεται όχι μόνο ο δικός μου υιός αλλά και ο ιός του κορονοϊού επηρεάζει πολύ τις καταστάσεις όποτε είχαμε ερωτηματικά για το πως μπορεί κάποιος γονιός να εμπιστευτεί το πρόγραμμα μας για τη συγκεκριμένη χρόνια συνδυάζοντας μικρά παιδιά και κλειστό χώρο όμως η σωστή προετοιμασία μας και η τήρηση όλων των μέτρων μας έφερε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Από τη δίκη μου τη μεριά και  για τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας θεωρώ ότι  το πρόγραμμα είχε επιτυχία! Εγώ ως μαμά σύζυγος αθλήτρια και εργαζόμενη προσπαθώ να τα συνδυάσω όλα. Είμαι τυχερή όμως γιατι έχω πολύ καλούς συνεργάτες.

 

 

Ποιο είναι το στοιχείο που πιστεύετε ότι διαφοροποιεί την ομάδα σας από τις υπόλοιπες; 

Tα Mελίσσια είναι οικογένεια. Είναι ανθρωπιά είναι φίλοι. Δεν υπάρχουν αφεντικά δεν υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι. Είναι ένας σύλλογος που τα άτομα που κρύβονται και δουλεύουν από πίσω προσπαθούν πάντα να έχουν  ικανοποιημένα τα παιδιά τους. Να είναι ευτυχισμένα να νιώθουν προστατευμένα και με πολύ αγάπη. Είναι ένας συνδυασμός που δύσκολα βρίσκεις σε συλλόγους και είμαι πολύ τυχερή που έγινα μέλος αυτής της οικογένειας

 

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ –  Επικεφαλής Προπονητής Αναπτυξιακού

 

 «ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ»

Ποιος είναι ο στόχος σας ως επικεφαλής του Αναπτυξιακού;

Βασικός στόχος του αναπτυξιακού κομματιού του συλλόγου μας στου οποίου την υλοποίηση συμμετέχω είναι η ψυχική ευεξία των παιδιών και η προοδευτική προσαρμογή τους στο σύνολο, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της κιναισθησης και του ελέγχου σώματος και μυαλού..

 

Τα νέα παιδιά έχουν την δίψα να φτάσουν ψηλά ή πιστεύουν πως είναι ένα άπιαστο όνειρο αυτό; 

 

Μέσα από τον μαζικό αθλητισμό κάθε χρόνο στοχεύουμε και στην ποιοτική ανάπτυξη της Ακαδημίας μας δημιουργώντας προοδευτικά προϋποθέσεις για την επίτευξη υψηλών στόχων με παράδειγμα και οδηγό την συμμετοχή, ήδη παιδιών της ακαδημίας, στις αντίστοιχες γυναικείες και ανδρικές ομάδες του συλλόγου μας στις εθνικές κατηγορίες.

 

Ποια είναι η βασική συμβουλή που δίνετε στα παιδιά; 

 

Βασικός στόχος και συμβουλές που δίνουμε στα παιδιά είναι να μην εγκαταλείπουν ποτέ την προσπάθεια και να μην φοβούνται να αναλάβουν πρωτοβουλίες

 

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ –  Υπεύθυνος Γυναικείας Πυραμίδας και Γενικός Αρχηγός Γυναικείας Ομάδας 

 «ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ»

Ποια η γνώμη σας για την θέση του γυναικείου μπάσκετ στα δρώμενα του αθλήματος;

Το γυναικείο μπάσκετ σήμερα βρίσκεται σε αρκετά χαμηλό επίπεδο, είτε μιλάμε για εντός, είτε και για εκτός αγωνιστικού χώρου. Δεν έχει δοθεί η σημασία που θα έπρεπε, έτσι ώστε να υπάρξει μία ισορροπημένη ανάπτυξη. Η πορεία ομάδων σαν του Σπόρτιγκ και του Αθηναϊκού, δεν μπόρεσε να φέρει κορίτσια στο γήπεδο σε τέτοιο βαθμό ώστε να μιλάμε για συνεχή και ανοδική πορεία του γυναικείου μπάσκετ. Οι άνθρωποι που ασχολούνται είναι λίγοι και αυτό είναι κάτι που δυσχεραίνει την κατάσταση. Δεν υπάρχει, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, η έννοια του αναπτυξιακού προγράμματος στις ομάδες, κάτι το οποίο στο μέλλον θα πρέπει να φέρει την αλλαγή στο γυναικείο μπάσκετ και σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη σημασία, πρωτίστως από την ίδια την Ομοσπονδία, να δει την ιδιαιτερότητα που έχει το γυναικείο μπάσκετ σε σχέση με το ανδρικό και με συγκεκριμένες κατευθύνσεις, κανόνες και εκδηλώσεις, να προσπαθήσει να προσελκύσει όσο γίνεται περισσότερα κορίτσια στο παρκέ. Θετικό βήμα το πρόγραμμα «Her World, Her Rules» της FIBA, το οποίο σε συνεργασία με όλες τις ομοσπονδίες των χωρών, έβαλε το γυναικείο μπάσκετ μέσα στα σχολεία.

 

Ποια η πορεία της δικής σας ομάδας φέτος;

Μετά από την εμπειρία της Α1, ο σύλλογος πήρε την απόφαση να υποβιβαστεί οικειοθελώς στην Α2 όπου βρίσκεται ανελλιπώς από το 2012 έως και σήμερα.  Ένας από τους κύριους λόγους αυτής της απόφασης ήταν η προσπάθεια δημιουργίας μιας μπασκετικής κυψέλης για νεαρά και φιλόδοξα κορίτσια, με δίψα για δουλειά, εξέλιξη και διάκριση, παρέχοντάς τους ένα υγιές πλαίσιο, μη παρεμβατικό και με σωστούς κανόνες. Μετά την περσινή μη ολοκληρωμένη χρονιά (έγιναν μόλις 4 αγώνες), η ομάδα κατάφερε φέτος να περάσει από τη θεωρία στην πράξη και με 10 αθλήτριες κάτω των 19 ετών στη σύνθεσή της πολλές από τις οποίες αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε εθνική κατηγορία, να κατακτήσει την 4η θέση του ομίλου της, δίνοντας τους αρκετό χρόνο συμμετοχής σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

 

Ο κόσμος στηρίζει το γυναικείο μπάσκετ και κυρίως την δική σας ομάδα;

Είμαστε ένας σύλλογος με 100 κορίτσια στην Ακαδημία του, οπότε σίγουρα πολλοί από τους γονείς είναι, «θέλοντας και μη», κοντά και στον σύλλογο, αλλά και στο γυναικείο μπάσκετ στο σύνολό του. Γίνονται μεγάλες προσπάθειες να έρθουν όλο και περισσότεροι κοντά στην ομάδα, να τη στηρίξουν και να την υποστηρίξουν. Δεν είναι μία εύκολη διαδικασία, αλλά η εμπειρία που έχουμε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια και το πλαίσιο που έχουμε δημιουργήσει, μας γεμίζουν με αισιοδοξία πως εκτός από κυψέλη αθλητριών, θα δημιουργήσουμε και μία κυψέλη υποστηρικτών του γυναικείου μπάσκετ με ανθρώπους που θα το αγαπήσουν και θα βοηθήσουν να πετύχουμε το όραμά μας.

Share me...

Η καλύτερη μπασκετική ιδέα και διαδικτυακά

Κύπρου 7 Μοσχάτο
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

© Zone Press. All rights reserved.