Skip to main content

Γ.Σ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Σύνταξη : tasn

Ακάθεκτο το Top Of The Village συνεχίζει να συναντάει και να φιλοξενεί κάθε μήνα ομάδες που αγαπούν το άθλημα και το δείχνουν με κάθε τρόπο. Αυτή τη φορά σειρά είχε ο Γυμναστικός Σύλλογος Κορωπίου. Η επαφή με το συγκεκριμένο σύλλογο μου θύμισε τους ανθρώπους που έχουν έναν όραμα και το παλεύουν με ό,τι μέσο διαθέτουν. Αυτή τη «γεύση» μου άφησε το Κορωπί. Γνωρίσαμε μια ομάδα που έχει ένα πενταετές όραμα, που ενδιαφέρεται πολύ για την μπασκετική παιδεία και την σωστή νοοτροπία των αθλητών της. Έχει πλάνο, όρεξη, διάθεση, γνώση και θέληση για το καλύτερο. Οι Κωνστάντος Αντρέας, Δρακόπουλος Αντρέας, Ντιμπ Ιωάννης και Παπαϊωάννου Γιώργος μας παρουσιάζουν τον Γ.Σ Κορωπίου μέσα από τα δικά τους μάτια και είμαι σίγουρη πως αφού διαβάσετε την συνέντευξή τους θα θέλετε σίγουρα να παρευρεθείτε στον αγώνα τους!

 

 

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ

  • Μιλήστε μου για την ομάδα του Κορωπί, αλλά και για την δική σας απόφαση να ασχοληθείτε με το διοικητικό κομμάτι.

Ξεκινάω φυσικά με την αγάπη μου για το άθλημα. Αγαπώ το μπάσκετ και πιο συγκεκριμένα υπήρξα παλιός παίκτης του συλλόγου. Επομένως ήδη υπήρχε ένα δέσιμο μεταξύ εμού και της ομάδας. Επιπλέον, έχω επιχειρηματική δραστηριότητα πολλά χρόνια στο Κορωπί, διαθέτω ένα κοσμηματοπωλείο. Γι’ αυτούς τους λόγους η ενασχόλησή μου με το διοικητικό κομμάτι του Κορωπί ήταν αναμενόμενη και σίγουρη για το σύλλογο.

 

«ΟΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΑΙΣΙΩΘΕΙ Η ΑΝΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΜΑΣ»

  • Ποιο είναι το όραμά σας για την ομάδα αυτή;

Ως  όραμα ενός ανθρώπου και παράγοντα που βρίσκεται πάρα πολλά χρόνια στην ομάδα, κοντά είκοσι χρόνια δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το να πλαισιωθεί η αντρική ομάδα από παίκτες των ακαδημιών μας. Τα τελευταία δύο χρόνια αυτός ο στόχος βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο, καθώς ο προπονητής μας, Δρακόπουλος Αντρέας έχει βοηθήσει εξαιρετικά σε αυτό. Αυτή είναι η  μεγαλύτερη ανταμοιβή για έναν παράγοντα. Να βλέπει παιδιά του συλλόγου να στελεχώνουν την αντρική ομάδα, αλλά και τα υπόλοιπα τμήματα να προοδεύουν και να εξελίσσονται.

«Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός χρειάζεται στήριξη και από την τοπική κοινωνία, πέρα από την κρατική»

  • Υπάρχουν διοικητικές δυσκολίες που συναντάτε και αν ναι, ποιες είναι αυτές; Θεωρείτε πως ο ερασιτεχνικός αθλητισμός θα έπρεπε να στηρίζεται περισσότερο;

Διοικητικές δυσκολίες πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουνε σε όλα τα σωματεία. Συνήθως στην δική μας περίπτωση λύνονται γρήγορα, γιατί ο καθένας ασχολείται με τον δικό του τομέα, με το αντικείμενο που γνωρίζει καλύτερα. Όσον αφορά την βοήθεια στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, σαφώς και έχει μείνει πίσω στη χώρα μας με αποτέλεσμα πολλά σωματεία να κλείνουν, αφού δεν μπορούν να επιβιώσουν μόνα τους. Στήριξη, εκτός από την κρατική, που τώρα αρχίζει σιγά σιγά να δείχνει το κράτος πως ασχολείται με αυτό το θέμα, χρειάζεται και από την τοπική κοινωνία. Η ομάδα πλαισιώνει την περιοχή μας στην Γ’ Εθνική κατηγορία και καλό θα ήταν η τοπική κοινωνία να βοηθήσει περισσότερο.

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ – ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ

  • Πως κυλάει η φετινή χρονιά για εσάς σε αγωνιστικό επίπεδο;

Παρά την περσινή αποχή, λόγω της πανδημίας η αγωνιστική περίοδος φέτος κυλάει πολύ καλά για εμάς τόσο στο αντρικό τμήμα, όσο και στα υπόλοιπα τμήματα του συλλόγου. Το αντρικό αυτή τη στιγμή είναι μέσα στην τετράδα, το Under είναι αήττητο και πάει για πρωτάθλημα και το εφηβικό που είναι Α’ ΕΣΚΑ είναι σε θέση μη υποβιβασμού. Στα υπόλοιπα τμήματα των ακαδημιών όλα παρουσιάζουν μεγάλη βελτίωση σύμφωνα με τον τρόπο που δουλεύουμε.

«ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΤΗ»

  • Υπάρχει συγκεκριμένος στόχος ή κινείστε βήμα βήμα;

Σαφώς και υπάρχει πλάνο και μάλιστα πενταετές. Είχαμε μια μικρή καθυστέρηση λόγω Covid την περασμένη χρονιά, παρόλα αυτά συνεχίζουμε και στηριζόμαστε σε αυτό. Σε στελέχωση της ομάδας με γηγενείς παίκτες, στην ανεύρεση νέων ταλέντων με τον τρόπο που προπονούμε που ουσιαστικά στηρίζεται πάνω σε κολεγιακή μορφή από εφηβικό και πάνω. Προσπαθούμε να βγάλουμε το καλύτερο από κάθε παίχτη και συνάμα την ένταξη έμπειρων παικτών που θα είναι εκτός από καλοί παίκτες, έτοιμοι να βοηθήσουν στο έργο μας τους μικρότερους αθλητές με την νοοτροπία, την πειθαρχία τον σεβασμό, την μπασκετική παιδεία που τείνει να χαθεί και ουσιαστικά να φτιάξουμε ένα κράμα νέων και παλιών παικτών και νέων ταλαντούχων παιδιών στο σύνολο. Σίγουρα προσπαθούμε να αναδείξουμε και τους νέους παίκτες, ώστε να μπορούν να ανέβουν επίπεδο και να παίξουν σε ανώτερες κατηγορίες. Ταυτόχρονα και για τις ακαδημίες η εξέλιξή τους  τόσο σε κομμάτια ασκησιολόγιου όσο και σε προπονητική μορφή το επίπεδό τους βελτιώνεται αισθητά και εξελίσσεται.

  • Ποια συμβουλή δίνετε τις περισσότερες φορές στους αθλητές σας;

Συμβουλές υπάρχουν πάρα πολλές στο χώρο μας. Αυτό που λέω κυρίως στα μεγαλύτερα παιδιά από εφηβικό και πάνω είναι επιμονή, υπομονή και δουλειά. Τίποτα δεν κερδίζεται αν δεν δουλέψεις και αυτό προσπαθώ να περάσω στους αθλητές μου. Στους μικρότερους ηλικιακά το σημαντικότερο από όλα είναι να αγαπήσουν το άθλημα μέσα από τις σωστές μπασκετικές αξίες, οπότε όλο αυτό είναι ένα πολύ καλό πάντρεμα και μια συμβουλή η οποία χρειάζονται και οι ακαδημίες, αλλά και οι αθλητές όλων των ηλικιών που κάθε χρόνο διαφοροποιούνται καθώς μεγαλώνουν και θέλουν μεγαλύτερη προσοχή και σωστότερη διαχείριση.

ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ ΟΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ»

  • Ως υπεύθυνος ακαδημιών, ποια είναι η νοοτροπία σας σχετικά με την δράση στις ακαδημίες.

Σχετικά με την νοοτροπία μου απέναντι στις ακαδημίες του συλλόγου σίγουρα θεμελιώνεται από πειθαρχία, σωστή νοοτροπία και μπασκετικές αξίες, πράγματα που όπως προείπα τείνουν να χαθούν στον αθλητισμό και κυρίως στο μπάσκετ. Από τις πιο μικρές ηλικίες, από πέντε έξι ετών που ξεκινάνε τα παιδιά το πρώτο πράγμα είναι να αγαπήσουν το μπάσκετ. Από εκεί και πέρα, να μαθαίνουν, να εξελίσσονται τόσο μόνοι τους όσο και με την βοήθεια των προπονητών. Ανεβαίνοντας ηλικιακά και αγωνιστικά αρχίζουμε να βάζουμε την λογική πίεση και όχι σύμφωνα την νίκη ή την ήττα, για να δούμε αν ένας αθλητής μπορεί να αποδώσει, να συνεχίσει και ταυτόχρονα όλο αυτό το κομμάτι που έχουμε συμπεριλάβει στις ακαδημίες τα τελευταία χρόνια στηρίζεται σε μια κολεγιακή μορφή. Όλο κομμάτι του μπάσκετ κινείται παράλληλα με την ακαδημαϊκή τους εξέλιξη, ώστε να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και αθλητές, σωστοί στην κοινωνία. Είναι δύσκολο να επιτευχθεί αυτό στην εποχή μας, όμως πάνω σε αυτό δουλεύουμε και είναι το πλάνο μας.

 

 

 

ΝΤΙΜΠ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΑΘΛΗΤΗΣ

1) Πες μου κάποια πράγματα για σένα και την μπασκετική σου πορεία.

Είμαι Eλληνοσύριος γεννημένος στην Αθήνα. Ξεκίνησα στις Ακαδημίες του Αθηναϊκού στον Βύρωνα και από εκεί πήρα μεταγραφή στον Ηλυσιακό και έζησα την άνοδο της ομάδας από την Β Εθνική τότε έως και την Α1. Μετά αγωνίστηκα στους: Ιωνικό Νίκαιας, Περιστέρι, Α.Σ Κεφαλλονιάς, Αρκαδικό, Αλ Τζάλλα(Συρία), ΝηαρΗστ, Προμηθέα Πατρών, Ιωνικό Νίκαιας, ΑΟ Τρίτων, Πανελευσινιακό και Κορωπί φέτος. Παίζω στην θέση του point και shootingguard.

“Το κλίμα της ομάδας είναι άριστο θα έλεγα και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα και τον τρόπο που παίζουμε”

2) Περίγραψέ μου το κλίμα στην ομάδα σας, αλλά και την σχέση με τον προπονητή σας.

Το κλίμα της ομάδας είναι άριστο θα έλεγα και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα και τον τρόπο που παίζουμε. Υπάρχει εμπιστοσύνη στο πλάνο και την φιλοσοφία του προπονητή, όπως και μεταξύ των παικτών. Μας αρέσει να βλέπουμε τον συμπαίκτη μας να παίζει καλά, και τον προπονητή μας να το ευχαριστιέται.

3) Ποια είναι η πιο έντονη στιγμή που σου έρχεται στο μυαλό με την φανέλα του Κορωπί;

Η πιο έντονη στιγμή ήταν η δύσκολη μας νίκη εναντίον του ΦΟΒ, η οποία ήρθε επεισοδιακά και με κακή εμφάνιση από μέρους μας, Ήταν το δεύτερο παιχνίδι που παίξαμε στην Χίο σε διάστημα τριών ημερών. Υπήρχε κόπωση και μικροτραυματισμοί από το προηγούμενο παιχνίδι με το ΒΑΟΛ, όμως η ομάδα με πρωταγωνιστές τους under21 της ομάδας, τον Νίκο Ορφανό (που ήταν η τελευταία προσθήκη στην ομάδα) και με καθαρό μυαλό και την ψυχραιμία στον πάγκο από τους προπονητές, κατάφερε να φύγει με το ροζ φύλο αγώνα. Ουσιαστικά ήταν η αγωνιστική που ξεκίνησε το σερί νικών μας. Κάθε αγωνιστική παίζουμε όλο και καλυτέρα και ίσως χωρίς αυτή την νίκη να μην υπήρχε και αυτό το σερί νικών.

“Ξεχωρίζει η διάθεση όλων των αθλητών να δουν τον εαυτό τους μέσα από τα μάτια του προπονητή τους”

4) Υπάρχει κάποιο στοιχείο που ξεχωρίζει το Κορωπί από τις άλλες ομάδες;

Αυτό που πιστεύω ξεχωρίζει σαν στοιχείο στην ομάδας είναι η διάθεση όλων των αθλητών να δουν τον εαυτό τους μέσα από τα μάτια του προπονητή τους. Είναι κάτι το οποίο συζητάμε συχνά και κάτι το οποίο δεν είναι πάντα εύκολο. Το πετυχαίνουμε όμως, γιατί αυτό είναι για εμάς, είναι στόχος και το μυστικό της καλής συνεργασίας με τους προπονητές. Όταν υπάρχει καλή συνεργασία, η απόδοση του καθενός ξεχωριστά και της ομάδας ανεβαίνει, υπάρχει εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση που σε συνδυασμό  φέρνουν τις νίκες και τις καλές εμφανίσεις.

ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ- ΑΘΛΗΤΗΣ

  1. Πως ξεκίνησες στο Κορωπί και ποια τα συναισθήματα σου και οι σκέψεις σου για την ομάδα αυτή.

Στο Κορωπί ξεκίνησα από την ηλικία των 6 ετών όταν πρωτομπήκα στον αθλητισμό . Ήθελα να ξεκινήσω τον αθλητισμό και μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα σκέψης και δοκιμής μερικών άλλων αθλημάτων καταστάλαξα στο μπάσκετ και πιο συγκεκριμένα στις ακαδημίες του γυμναστικού συλλόγου Κορωπίου , που ήταν πολύ κοντά στο σπίτι μου . Τα συναισθήματα μου είναι πολλά για αυτό το σύλλογο , κυρίως χαρά αλλά και ενθουσιασμός ακόμα και μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας . Οι σκέψεις μου είναι μόνο θετικές καθώς αυτή η γειτονική ομάδα έχει καταφέρει και έχει εδραιωθεί στις εθνικές κατηγορίες , παρά τις δυσκολίες που μπορεί να έχει μία τέτοια προσπάθεια.

“Μέσα από σκληρή δουλειά αλλά και αφοσίωση στο στόχο πιστεύω πως μπορώ να καταφέρω πολλά πράγματα”

  1. Αν σε ρωτούσε κάποιος μέχρι που θες να φτάσεις μπασκετικά τι θα απαντούσες;

Στον αθλητισμό όπως και στη ζωή δεν πιστεύω πως υπάρχει ταβάνι. Μέσα από σκληρή δουλειά αλλά και αφοσίωση στο στόχο πιστεύω πως μπορώ να καταφέρω πολλά πράγματα. Κάνοντας κάτι που αγαπάω, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το μπάσκετ και έχοντας σαν στόχο κάθε μέρα την πρόοδο σε αυτό , πιστεύω πως μπορώ να φτάσω σε ένα πολύ καλό επίπεδο.

“Ο Διαμαντίδης ήταν πάντα παράδειγμα προς μίμηση”

  1. Πες μου κάποιους αθλητές – πρότυπα σου και γιατί τους θαυμάζεις;

Πέρα από τα μεγάλα ονόματα του NBA,  ο αθλητής που πάντα θαύμαζα ήταν και είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης . Πρώτα σαν άνθρωπος και μετά σαν αθλητής, ο Διαμαντίδης ήταν πάντα παράδειγμα προς μίμηση. Ο σεβασμός που είχε για το ίδιο το άθλημα αλλά και το πάθος που έβγαζε κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν κάτι το φοβερό. Ήταν ο παίχτης που μέσα στον αγωνιστικό χώρο μπορούσε να είναι παραγωγικός και να βοηθήσει την ομάδα του με διακόσιους διαφορετικούς τρόπους .Ξεκίνησε από χαμηλά ,από την ομάδα της περιοχής του και μέσα από αφοσίωση αλλά και πολλές ώρες προπόνησης έφτασε εκεί που έφτασε.