ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ

Σύνταξη : tasn

Το περιοδικό Zone Press και η στήλη Top Of The Village συνεχίζουν να γνωρίζουν ομάδες που αγαπούν και στηρίζουν το μπάσκετ. Δικός μας σκοπός είναι να αναδεικνύουμε αυτούς τους ανθρώπους και τις δράσεις τους. Αυτό το μήνα φιλοξενούμε την ιστορική ομάδα του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου.

Μια ομάδα που έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα στο μπασκετικό κοντέρ, που περιβάλλεται από ανθρώπους που την αγαπούν και την στηρίζουν πραγματικά και αληθινά και έχουν βάλει στόχο και σκοπό να την τοποθετήσουν εκεί που της αξίζει. Οι Κώστας Λημναίος, Αλέξανδρος Καπετανάκης, Μαργαρίτα Μάλαμα, Κατιάκος Δημήτρης, Καπινιάρης Διονύσης και Κούρτης Νίκος αναλύουν τις σκέψεις τους σχετικά με την σεζόν που διανύουμε και το όραμά τους για τον Πανελλήνιο.

ΚΩΣΤΑΣ ΛΗΜΝΑΙΟΣ – ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ  Α’ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΟΣ

Πείτε μου λίγα λόγια για το πως βρεθήκατε στον Πανελλήνιο και γενικότερα για την πορεία σας στην ομάδα ως προπονητής.

“ΠΑΝΤΑ ΗΜΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΖΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ”

Τόσο σαν αθλητής, όσο και σαν προπονητής πάντα ήμουν κοντά και θαύμαζα τον Πανελλήνιο. Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια έχοντας κάνει μια διαδρομή σε πολλούς συλλόγους του μπάσκετ, μου έγινε η τιμητική πρόταση να αναλάβω τον πιο ιστορικό σύλλογο της χώρας, τον Πανελλήνιο.

Δυστυχώς είχε παρέλθει η ακμή αυτού του τεράστιου συλλόγου και βρισκόταν στα χαμηλότερα στρώματα του μπασκετικού χάρτη. Η πρόκληση για επαναφορά του Συλλόγου των Ολυμπιονικών με το βαρύ όνομα και ιστορία ήταν το ισχυρότερο κίνητρο.

Η γνωριμία μου με τον Πρόεδρο και πρωταθλητή του Στίβου του Πανελλήνιου κ.Αλέξη Αλεξόπουλο ήταν εποικοδομητική και η συνεργασία μας εξαιρετική. Στη συνέχεια γνώρισα τον έφορο κ. Χρήστο Γκόλια που είχε στελεχώσει την ομάδα με μια καταπληκτική παρέα νέων αθλητών από τις υποδομές του Πανελλήνιου. Δουλέψαμε σκληρά και με όρεξη και το αποτέλεσμα ήρθε άμεσα με το πρώτο πρωτάθλημα και άνοδο.

Στη δεύτερη χρόνια μου είχα την τύχη να γνωρίσω τον κ. Βασίλη Γκιούσμα, έναν πραγματικό θρύλο του Πανελλήνιου, που έχει πρωταγωνιστήσει σαν αθλητής και προπονητής του Συλλόγου στις ένδοξες μέρες του. Η υποστήριξή του, τόσο για μένα προσωπικά, όσο και για το τμήμα μπάσκετ ήταν καταλυτική. Πραγματικά αποτελεί για όλους μας πρότυπο ανθρώπου και δασκάλου. Επιπλέον ο κ. Γκιούσμας είναι ο συνδετικός κρίκος της ομάδας με τον κ. Ευάγγελο Πετρόπουλο, επίσης πρώην αθλητής του μπάσκετ και πλέον Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Πανελληνίου. Η ανιδιοτελής αγάπη και προσφορά τους είναι ανεκτίμητη για τον ιστορικό Σύλλογο.

Μου ζήτησαν να φτιάξω ομάδα που θα ανεβεί με σταθερά βήματα ψηλά εκεί που αρμόζει να βρίσκεται ο μεγάλος Σύλλογος. Κινηθήκαμε προσεκτικά και με λίγες αλλά ποιοτικές προσθήκες αθλητών, έμπειρων και προπάντων με χαρακτήρα ατόφιο, που να μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας με τον Δισκοβόλο, δηλαδή την ίδια την ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού. Το αποτέλεσμα ήρθε γρήγορα με δεύτερο πρωτάθλημα και άνοδο. Τον τρίτο χρόνο αντιμετωπίσαμε δυστυχώς την πανδημία και δεν ολοκληρώσαμε το δυνατό μας ξεκίνημα.

Από αριστερά οι κύριοι Γκιουσμάς, Λημναίος, Καπετανάκης, Γκόλιας

Ποιος είναι ο ιδανικός στόχος για εσάς φέτος και πως αναμένετε να εξελιχθεί η σεζόν;

Στο ξεκίνημα της φετινής χρόνιας δυστυχώς και πάλι λόγω της πανδημίας υπήρξε αβεβαιότητα στον πληγωμένο αθλητισμό της χώρας μας. Είναι πρωτόγνωρο οι αθλητές να παύουν τη δραστηριότητα τους τόσο μεγάλο διάστημα. Η μεγαλύτερη ζημία έγινε στους νεότερους παίκτες, στις υποδομές, αλλά και οι έμπειροι παίκτες είχαν απώλειες προσαρμογής και φυσικής κατάστασης. Είναι σημαντικό να ενισχυθεί και να προστατευθεί σε όποιες συνθήκες ο αθλητισμός και να δοθεί ειδική μέριμνα από την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς προς αυτήν την κατεύθυνση. Πρέπει όλοι να εργαστούμε σκληρά για να υπερκαλύψουμε τον χρόνο που χάθηκε, αλλά και για να αυξήσουμε το ενδιαφέρον προς το άθλημα του μπάσκετ από κάθε κατεύθυνση. Στο πρωτάθλημα ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε δυνατά και έχουμε ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο αήττητοι.

Ελπίζω να έχουμε υγεία και οι συνθήκες να μας επιτρέψουν να καταφέρουμε τον στόχο μας για το νέο έτος, που δεν είναι άλλος από το τρίτο πρωτάθλημα και άνοδο.

 

Υπάρχει κάποιο στοιχείο που κάνει την ομάδα σας ξεχωριστή; Τι είναι αυτό που προσπαθείτε να περάσετε στους παίκτες σας μέσω του αθλητισμού;

 Ξεχωριστός είναι κατ’ αρχήν ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος και η ιστορία του. Είναι από τους πρωτοπόρους συλλόγους στην ανάπτυξη του μπάσκετ και ο αρχαιότερος αμιγώς αθλητικός σύλλογος της Ελλάδας. Έχω ακούσει συγκλονιστικές ιστορίες από παλαίμαχους αθλητές όλων των αθλημάτων για την πορεία του. Κάθε τετραγωνικό στην Κυψέλη κρύβει αμέτρητες στιγμές της λαμπρής ιστορίας του Αθλητισμού της Ελλάδας.

Οι αθλητές της ομάδας μας έχουν επίγνωση των παραπάνω και πρέπει να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την αναβίωση αυτής της ιστορίας. Έχουν δημιουργήσει ένα όμορφο κλίμα και σχέσεις παρέας και συνεργασίας, και έχουν την ικανότητα να στηρίξουν την προσπάθεια και να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις. Έχουμε κατάρτιση και παρακολουθούμε ένα συγκεκριμένο πλάνο, με βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους και το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής μας δικαιώνει. Επιπλέον, φέτος πραγματοποιούμε επανεκκίνηση στις υποδομές του Συλλόγου και με τους συνεργάτες μου Αλέξανδρο Καπετανάκη, Μαργαρίτα Μάλαμα και Νίκο Αργυρίδη σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα για την ενίσχυσή τους. Κάθε καλοκαίρι γίνονται δοκιμαστικά με όλο και μεγαλύτερη προσέλευση για τη στελέχωση των αγωνιστικών τμημάτων του ΠΓΣ. Η ευθύνη της επιλογής των αθλητών είναι ανάλογη της τεράστιας ιστορίας του Συλλόγου και γίνεται με γνώμονα τον χαρακτήρα και το ήθος του αθλητή και την επιθυμία του να συμβάλει στην αναγέννηση του Συλλόγου των Ολυμπιονικών.

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΙΑΚΟΠΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Ο αθλητισμός είναι η αδιάκοπη προσπάθεια του αγωνιζόμενου ανθρώπου, που γίνεται καλύτερος μέσα από την προσφορά του στην ομάδα. Τα μεταβαλλόμενα συναισθήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα και η διαχείρισή τους πλάθουν χαρακτήρες και υγιείς άτομα. Η καθημερινότητά μας και η ενασχόλησή μας με το άθλημα, ως μέλη της ομάδας – οικογένειας δίνει τη δυνατότητα πέρα από τις επιτυχίες και τη χαρά που μας προσφέρουν, να βελτιωνόμαστε και όλοι σε προσωπικό επίπεδο.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ – (Β’ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΦΗΒΙΚΗΣ -ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ SCOUTING )

Πείτε μου δυο λόγια για την σχέση σας με τον Πανελλήνιο και την θέση σας εδώ. 

“ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΤΟΣ ΓΕΜΑΤΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ.”

Η σχέση μου με τον Πανελλήνιο. Ξεκίνησε πριν δύο χρόνια περίπου. Ήταν μια προσωπική επαφή με τον κοουτς Λιμναίο ο οποίος με συνάντησε κατ’ ιδίαν και έπειτα από κάποιες μέρες με ειδοποίησε ότι θέλει να με συμπεριλάβει στο δυναμικό της ομάδας μπάσκετ του πανελληνίου. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο, αδερφό κ συνεργάτη μου Στέλιο Κέλλη παίχτη τότε του πανελληνίου, ο οποίος έβαλε το δικό του λιθαράκι για την γνωριμία με τον κόουτς Λημναίο, η οποία τελικά εξελίχθηκε σε μια εξαιρετική συνεργασία και φιλία που διαρκεί ήδη δύο χρόνια.
Ξεκινήσαμε τη συνεργασία ,με εμπιστοσύνη και αγάπη εκατέρωθεν. Η διοίκηση ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα μας. Ο πρόεδρος κ. Αλεξόπουλος , ο κόουτς κ. Γκιουσμάς , ο κ. Πετρόπουλος, δίπλα μας.

Μετά ήρθε  η εποχή με τον κορονοϊό και χάσαμε μια χρονιά με την αγάπη μας, το μπάσκετ. Εμείς όμως συνεχίσαμε αθόρυβα, όταν μπορούσαμε και επιτρεπόταν και ήμασταν εκεί.. να κάνουμε αθόρυβα την προετοιμασία μας. Μαζί με τους παίχτες, τους δισκοβόλους μας ,όπως τους αποκαλούμε, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την επαφή με την πορτοκαλί μπάλα της καρδιάς μας. Ήρθε η νέα χρονιά, είμαστε έτοιμοι για όλα, για την άνοδο, κυρίως όμως για αυτά που όλοι εμείς που αγαπάμε το μπάσκετ  που θέλουμε. Τη λαχτάρα του γηπέδου, του κόσμου να γεμίζει το γήπεδο τις φωνές, τις κόρνες και την αδρεναλίνη στα ύψη.

Είναι μια νέα χρονιά φέτος γεμάτη συναισθήματα, χαράς και φυσικά μας κάνει όλους ευτυχισμένους. Φέτος ο κόουτς Λιμναίος και η διοίκηση του πανελληνίου μου έδωσε απλόχερα την εμπιστοσύνη του, χρίζοντας με ως προπονητή του εφηβικού τμήματος μπάσκετ του πανελληνίου, με  σκοπό όχι μόνο την τροφοδότηση του αντρικού τμήματος με παίχτες από τα σπάργανα του ιστορικού αυτού συλλόγου, αλλά και την συνέχιση του αγωνιστικού τμήματος αυτού στο δύσκολο πρωτάθλημα της β κατηγορίας ΕΣΚΑ. Φυσικά και είναι μεγάλη μου τιμή που φοράω στην μπλούζα μου, στο ύψος της καρδιάς, το εθνόσημο του πανελληνίου συλλόγου .

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ ΟΣΟ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ.

 Είστε και υπεύθυνος scouting απ’ όσο γνωρίζω. Επομένως βλέπετε συνεχώς τους αθλητές που αγωνίζονται στην κατηγορία αυτή. Ποια είναι η άποψή σας για το επίπεδο αυτή τη στιγμή;

Έχω αναλάβει το scouting για  την αντρική ομάδα ως β προπονητής και άμεσος συνεργάτης του Coach  Λημναίου.  Μέσα από την τεχνολογία μπορείς πλέον να καταφέρεις να μάθεις τα τρωτά σημεία και τα plays του αντιπάλου, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης αυτών δίνοντας έτσι στην ομάδα σου τις επιθυμητές λύσεις.  Διαπιστώνεται ότι το επίπεδο της κατηγορίας έχει ήδη ανέβει τα τελευταία χρόνια. Όλο κ περισσότεροι παίχτες από μεγαλύτερες κατηγορίες έχουν ανεβάσει το επίπεδο με τη συμμετοχή τους στις ομάδες της β ΕΣΚΑ. Υπάρχει πλούσιο υλικό και φυσικά μεγάλη εμπειρία με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα από μόνο του να είναι  ανταγωνιστικό από την αρχή της σεζόν.

“Η ΣΧΕΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΑΙΧΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.”

Στους νέους σας αθλητές τι συμβουλεύετε όταν έχουν μια δύσκολη μέρα ή μια κακή απόδοση;

Όταν υπάρχει μια δύσκολη μέρα για έναν αθλητή του μπάσκετ γενικά πρέπει να υπάρχει εκτίμηση της κατάστασης. Υπάρχει ένταση στην διάρκεια του αγώνα. Παρόλα αυτά η σχέση προπονητή παίχτη πρέπει να είναι τέτοια όσο και ένα θερμαντικό σώμα. Δηλαδή. Όχι τόσο κοντά για να μην καείς.. αλλά όχι και μακριά για να μην κρυώσεις. Το θέμα  με τον αθλητισμό και ειδικά με το μπάσκετ είναι ότι πρέπει να καταλάβει ο καθένας αθλητής ότι το άθλημα είναι ομαδικό και όχι ατομικό. Η απόδοση του ενός θα επηρεάσει και την απόδοση της ομάδας. Φυσικά η ενθάρρυνση είναι απαραίτητη, γιατί ποτέ δεν πρέπει να παρατάμε την προσπάθεια στο να γίνουμε καλύτεροι.  Ήττα και νίκη είναι στη ζωή μας έτσι κι αλλιώς. Άλλωστε μια ομάδα μπάσκετ είναι μια μικρή κοινωνία. Πρέπει να μάθουμε να χάνουμε και να κερδίζουμε και να καταλαβαίνουμε τι κάνουμε η δεν κάνουμε για αυτό. Το σημαντικό σε όλο αυτό το ταξίδι είναι να παραμείνει ο κάθε ένας παίχτης ως οντότητα πάνω στο τρένο αυτό και να μην το εγκαταλείψει. Μέσα από όλο αυτό το ταξίδι θα μάθει να γίνει καλύτερος σαν άνθρωπος πάνω από όλα κ έπειτα παίχτης μπάσκετ. Η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα. Για αυτό και λέγεται ομαδικό άθλημα και όχι ατομικό.

 

ΜΑΛΑΜΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

1) Είστε υπεύθυνη ακαδημιών του Πανελληνίου. Κρίνετε πως τα παιδιά μετά την διακοπή της πανδημίας έχουν περισσότερη όρεξη για μπάσκετ ή λόγω της απουσίας απομακρύνθηκαν;

Τα παιδιά έχουν πολύ ενέργεια μέσα τους και ψάχνουν τρόπους να τη διοχετεύσουν. Ειδικά τώρα μετά από αυτά τα δύο χρόνια κοινωνικής αποξένωσης και εγκλεισμού στα σπίτια λόγω της πανδημίας,

Ένας από τους πιο θετικούς τρόπους για να γίνει αυτό είναι η προπόνηση στο μπάσκετ. Και όχι μόνο για το σωματικό- αθλητικό κομμάτι που έχει να κάνει με την κίνηση και την ενδυνάμωση του σώματος αλλά κυρίως για το ψυχικό, πνευματικό και κοινωνικό επίπεδο στο οποίο λειτουργεί ένα παιδί Μέσα σε ένα κοινωνικό σύνολο που είναι η ομάδα του.

Τα παιδιά έχουν πάρα πολλή όρεξη να παίξουν μπάσκετ, να έρθουν στην προπόνηση, να μιλήσουν για τα προβλήματά τους με τους συμπαίκτες τους, να κάνουν πλάκα, να μαλώσουν, να χαρούν, να συνεργαστούν, να βοηθήσει ο ένας τον άλλον και στο τέλος να φύγουν ικανοποιημένοι που τα έδωσαν όλα και έγιναν λίγο καλύτεροι.

 

2) Ως γυναίκα που βρίσκεστε στο χώρο πιστεύετε ότι γίνεται διάκριση ακόμα και σήμερα, ανάμεσα σε ανδρικό και γυναικείο μπάσκετ, και αν θεωρείτε ότι θα έπρεπε το γυναικείο να έχει μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό;

Είναι πολύ μικρότερος ο αριθμός των κοριτσιών σε σχέση με των αγοριών που ασχολούνται με το μπάσκετ. Τα περισσότερα κορίτσια πηγαίνουν στο βόλεϊ γιατί υπάρχει η αντίληψη ότι είναι πιο ταιριαστό για αυτά επειδή δεν έχει σωματική επαφή. Αλλά η δική μου άποψη είναι ότι πλέον στη σύγχρονη εποχή τα κορίτσια είναι δυναμικά και διεκδικούν ισάξια θέσεις εργασίας με τα αγόρια και αυτό το δυναμικό άθλημα είναι ιδανικό για να αναπτύξουν όλες τις απαιτούμενες δεξιότητες για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις των καιρών.

 

“ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΜΠΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ”

3) Ποιο είναι το πνεύμα που επικρατεί στην ομάδα του Πανελληνίου;

Ο Πανελλήνιος προσπαθεί να αναγεννηθεί με τις προσπάθειες ορισμένων ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν στα παιδιά της περιοχής. Το πνεύμα που επικρατεί είναι πνεύμα σύμπνοιας και αλληλοεκτίμησης όλων όσοι ασχολούμαστε με αυτό το εγχείρημα.

Νομίζω πως οφείλουμε να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να δώσουμε στη νεολαία της περιοχής μια διέξοδο και μια προοπτική, δημιουργώντας τις βέλτιστες συνθήκες άθλησης και κοινωνικό- ψυχοπνευματικής ανάπτυξης για το παιδί.

 

 

ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΤΙΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΑΡΧΗΓΟΣ, ΚΑΠΙΝΙΑΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ, ΚΟΥΡΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

  

1) Πως ξεκίνησε η πορεία σας στον Πανελλήνιο; 

Κατ: Όταν έμαθα για το ενδιαφέρον του πανελλήνιου το βρήκα ιδιαίτερα τιμητικό γιατί μιλάμε για μια πολύ ιστορική ομάδα. Όμως βρισκόταν τότε στην Γ’ Έσκα και εγώ βρισκόμουν στις εθνικές κατηγορίες με συνεχόμενες ανόδους με οποία ομάδα αγωνιζόμουν τότε. Μια συνάντηση όμως που έκανα με τον κύριο Γκιουσμά Βασίλη, τον πρόεδρο Αλεξοπουλο και τον προπονητή Κωστή Λιμναίο ήταν αρκετή έτσι ώστε να φανταστώ τον εαυτό μου στο όραμα που έχουν για τα επόμενα χρόνια, μπορώ να σας πω ότι συμφωνήσαμε σχεδόν αμέσως και αυτό με έκανε ευτυχισμένο.

Κουρ: Η πρώτη προσέγγιση έγινε από τον κόουτς ο οποίος με έπεισε για το πλάνο και το όραμα της ομάδας. Είχα ήδη ακούσει καλά λόγια οπότε δεν δυσκολεύτηκα και ιδιαίτερα! Τώρα παικτικά δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ λόγω αποχής και κατηγορίας αλλά σιγά σιγά βρισκω τα πατήματα μου και πλέον το απολαμβάνω!

Καπ: Είμαι στον πανελλήνιο εδώ κ 2 χρόνια, αρχικά μίλησα με τον προπονητή και με ικανοποίησε το πλάνο που υπάρχει για επιστροφή του πανελλήνιου στις Εθνικές κατηγορίες. Επίσης ο κ. Γκιουσμας μου έδειξε πόσο με θέλει στην ομάδα. Μέσα σε αυτά τα δυο χρόνια συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο, ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας.

2) Ποια στιγμή ξεχωρίζετε με την φανέλα της ομάδας; 

Κατ: Μία στιγμή που ξεχωρίζω με την φανέλα της ομάδας μου είναι η νίκη που κάναμε στο εκτός έδρας ματς με την Λυκόβρυση και κλειδώσαμε μαθηματικά το πρωτάθλημα στη Γ’ ΕΣΚΑ με αποτέλεσμα να γιορτάσουμε στα αποδυτήρια την επιτυχία αυτή αλλά θεωρώ και παιχνίδι με τον πανελλήνιο για μένα είναι κάτι το ξεχωριστό.

Κουρ: Κοίταξε η πρώτη φορά που φοράς την φανέλα με το νούμερο και το όνομα σου τέτοιων ιστορικών σωματείων είναι πάντα κάτι το ιδιαίτερο! Αλλά θα ήθελα να μου ξανακάνεις αυτήν την ερώτηση την τελευταία αγωνιστική όπου θα έχουμε ανεβεί πρώτοι και αήττητοι!

Καπ: Η αλήθεια ότι ακόμα δεν έχω ξεχωρίσει κάποια στιγμή με την ομάδα, σίγουρα χαίρομαι με την καλή πορεία μας, αλλά αυτό που περιμένω και για το οποίο προσπαθούμε θα είναι η κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος με τον πανελλήνιο που θα είναι και η πιο ιδιαίτερη στιγμή μου με την ομάδα.

“Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ”

3) Πως βλέπετε την φετινή χρονιά για την ομάδα σας και τι στόχους έχετε σε όλους τους τομείς;

Κατ: Η φετινή ομάδα αποτελείται από πολλούς καλούς παίχτες, έμπειρους αλλά και πολύ ταλαντούχους μικρούς, πολύ ευχάριστο είναι το γεγονός ότι έχουμε παιδιά που είναι από τις ακαδημίες του συλλόγου. Ο στόχος είναι φυσικά να αποδείξουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία χωρίς απώλειες αν είναι δυνατόν και να παίζουμε παιχνίδι με παιχνίδι πιο ωραίο μπάσκετ.

Κουρ: Οι φετινοί στόχοι της ομάδας είναι η άνοδος και η ανάδειξη όσο το δυνατόν περισσοτέρων παιδιών από τις ακαδημίες της! Ήδη 4-5 παιδιά  φαίνεται ότι είναι έτοιμα να ανέβουν επίπεδο και να βοηθήσουν το σωματείο τα επόμενα χρόνια στις Εθνικές κατηγορίες. Με την πολύ σκληρή δουλειά που γίνεται σε όλους τους τομείς πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα χρόνου να γίνουν όλοι οι στόχοι πραγματικότητα!

Καπ: Η χρονιά κυλάει ιδανικά για μας ο πρώτος στόχος μας έχει επιτευχθεί που είναι το final four στο κύπελλο και σίγουρα θα ολοκληρωθεί κ με το πρωτάθλημα.

Στη δύσκολη στιγμή με ποιο τρόπο προσπαθείς να βοηθήσεις την ομάδα σου ως αρχηγός, Δημήτρη;

Σαν αρχηγός που είναι πολύ σημαντικό για μένα θα έλεγα στα δύσκολα αυτό που κάνω είναι να μιλάω στους συμπαίχτες μου, να τους βοηθάω στην άμυνα και στην επίθεση και να τους δείχνω με την στάση μου στο γήπεδο ότι πάμε για τη νίκη ο, τι και να γίνει.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ Κ. ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΙΟΥΣΜΑ

Ο Βασίλης Γκιούσμας (γεν. 1937, Κακόλακκος Πωγωνίου, Ιωάννινα, ύψος 1,85 μ. είναι Έλληνας παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής (που αγωνιζόταν τόσο ως περιφερειακός, όσο και σαν φοργουορντ), πρώην προπονητής μπάσκετ και διοικητικός παράγοντας του αθλήματος επί σειρά ετών.

Αγωνίσθηκε επί 16 συνεχόμενα χρόνια (1957-1973) στην ομάδα του Πανελληνίου. Σαν προπονητής, αναδείχθηκε δυο φορές πρωταθλητής Εφήβων, με τους συλλόγους του Πανελλήνιου (1973) και του Τρίτωνα (1979). Το 1982 επιλέχθηκε από την Ε.Σ.Κ.Α. ως εκλέκτορας της Μικτής Ομάδας της ένωσης, που αγωνίσθηκε σε διεθνές τουρνουά στη Λιβύη, κατακτώντας την πρώτη θέση. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Προπονητών Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης (Σ.Π.Ε.Κ.) και μέλος του ΔΣ από το 1980 έως το 1984, ενώ από το 1997 μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου. Επισης, από το 2009 μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας (Σ.Π.Α.Κ.Ε.)

 

Η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ

Το τμήμα μπάσκετ του ΠΓΣ εκφράζει την ειλικρινή ευγνωμοσύνη του προς την Παγκρήτια Τράπεζα για την ευγενική χορηγία της.

Επίσης η ομάδα μας ευχαριστεί προσωπικά τον διαπρεπή νομικό και Αντιπρόεδρο του ΔΣ του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου κ Ευάγγελο Πετρόπουλο για την πολύπλευρη στήριξη του.

Share me...

Η καλύτερη μπασκετική ιδέα και διαδικτυακά

Κύπρου 7 Μοσχάτο
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

© Zone Press. All rights reserved.