Skip to main content

A.O AΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Σύνταξη : tasn

                                                      

 Άλλη μία φορά και η στήλη μας το Top of the Village συνεχίζει να συναντάει ομάδες που αγαπούν το μπάσκετ και τον αθλητισμό. Μια τέτοια ομάδα είναι και ο Άγιος Νικόλαος Παλλήνης. Στη συνεργασία μου με όλες τις ομάδες καταλαβαίνω εξαρχής την αγάπη που τρέφουν για το άθλημα και αναμφισβήτητα μια τέτοια ομάδα είναι ο Άγιος Νικόλαος.

Όλοι όσοι θα δείτε παρακάτω να μιλούν σέβονται και φροντίζουν τον συνάδελφο-συναθλητή τους, την νοοτροπία της ομάδας και τις αξίες της. Ζαβιτσάνος Γεράσιμος, Πλαγιαννάκος Παναγιώτης, Γκίκας Νίκος, Μπενέτου Φαίη και Κόλλιας Γιώργος είναι οι άνθρωποι που θα μας παρουσιάσουν τον Άγιο Νικόλαο Παλλήνης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ζαβιτσάνος Γεράσιμος

 

 

 

“ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ”

 

 

 

 

 1. Ποιοι είναι οι προσωπικοί σας στόχοι και το όραμα σας για την ομάδα του Αγίου Νικολάου;

 

Ο λόγος της ενασχόλησής μου με την ομάδα του Αγίου Νικολάου ήταν πως έβλεπα την αγάπη, το ενδιαφέρον  όλων που ασχολούνταν με τον σύλλογο απέναντι στα παιδιά. Ο στόχος μου λοιπόν είναι να μπορέσουμε να διατηρήσουμε αυτή την φιλοσοφία και να την κάνουμε όσο μπορούμε καλύτερη προς όφελος των παιδιών μας. Να δώσουμε ακόμη περισσότερα ερεθίσματα στα παιδιά να παραμείνουν ενεργά στο κομμάτι του αθλητισμού. Το όραμα μου είναι να καταφέρει ο σύλλογος να έχει στις Ακαδημίες όσο περισσότερα παιδιά μπορεί και κάποια στιγμή ομάδες του συλλόγου με  παιδιά από το φυτώριο της Ακαδημίας να συμμετάσχουν στις εθνικές κατηγορίες .

 “ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ”

 1. Τι είναι αυτό που θεωρείτε πως μπορεί να διαφοροποιεί την ομάδα σας από τις υπόλοιπες;

 

Το σίγουρο είναι ότι το κομμάτι της οργάνωσης και του προγραμματισμού βρίσκεται σε επαγγελματικό επίπεδο, πάντα βέβαια με δυνατότητα βελτίωσης και εξέλιξης του. Επιπλέον οι συνεργασίες μας με εξωτερικούς συνεργάτες όπως παιδοψυχολόγο, διατροφολόγο και η εφαρμογή ειδικού προγράμματος  ενδυνάμωσης και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης με εξειδικευμένο γυμναστή, θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικά για ένα σύλλογο. Επίσης οι συναντήσεις γονέων που προγραμματίζονται 3 φορές τον χρόνο, μας δίνουν την δυνατότητα επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων προπονητών και γονέων με κοινό στόχο την πρόοδο των αθλητών-τριών μας.

 

 

 1. Πως βλέπετε τη χρόνια που έρχεται;

 

Είναι και η φετινή μια δύσκολη χρονιά λόγω της κατάστασης  της πανδημίας του COVID που βιώνουμε εδώ και 1,5 χρόνο περίπου. Είμαι αισιόδοξος ότι θα κυλίσει ομαλά καθώς παρατηρώ ότι έχουν επιστρέψει τα παιδιά στα γήπεδα.

 

 

 

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΘΥΝΤΗΣ : Πλαγιαννάκος Παναγιώτης

 1. Πως ξεκίνησε η ενασχόληση σας με την ομάδα;

 

Η ενασχόλησή μου με την ομάδα αρχικά ξεκίνησε το 2000 ως προπονητής των Ακαδημιών και της ομάδας των κορασίδων. Η τότε θητεία μου διήρκησε 8 χρόνια. Μετά από μία διακοπή 6 χρόνων ενώθηκαν και πάλι οι δρόμοι μας. Την Άνοιξη του 2014 επικοινώνησα με τον τότε πρόεδρο του συλλόγου τον κ. Γ.Μπαμπαλή όπου και του παρουσίασα την φιλοσοφία μου πάνω στην οργάνωση και την ανάπτυξη των Ακαδημιών. Οι απόψεις μας ταίριαξαν ιδανικά έτσι ώστε να ξεκινήσουμε τη συνεργασία που συνεχίζεται έως σήμερα  και με το νέο πρόεδρο κ.Μ. Ζαβιτσάνο η τοποθέτηση και το όραμα  του οποίου ταυτίζεται απόλυτα με τη φιλοσοφία μας στην ανάπτυξη των Ακαδημιών.

 

 1. Ποιες λέξεις θεωρείτε πως χαρακτηρίζουν καλύτερα τον Άγιο Νικόλαο;

 

Πραγματικά οι λέξεις είναι πολλές. Οι πρώτες που μου έρχονται στο μυαλό είναι: οικογένεια, οργάνωση, συνεννόηση, κοινοί στόχοι, υπομονή, εργατικότητα.

“ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ”

 1. Εάν μπορούσατε να αλλάξετε κάτι στον τρόπο διαχείρισης του μπάσκετ στην Ελλάδα τι θα ήταν αυτό;

 

Πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια το ελληνικό μπάσκετ έχει χάσει την ταυτότητά του, τη φιλοσοφία του! Θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει μια κοινή γραμμή σε όλα τα  αθλητικά σωματεία της χώρας σε ότι αφορά στην οργάνωση των Ακαδημιών, στον προγραμματισμό και στη διδασκαλία των βασικών αρχών του αθλήματος. Όλα ξεκινάνε από το τι μαθαίνουν και πως το μαθαίνουν οι νεαροί αθλητές που ξεκινάνε να ασχολούνται με το άθλημα. Να μπορεί να υπάρχει αξιολόγηση, έτσι ώστε οτιδήποτε γίνεται λάθος να διορθώνεται με επιμορφωτικά σεμινάρια που θα διεξάγονται σε τακτά χρονικά διαστήματα με απαραίτητη την παρουσία των προπονητών και όχι μόνο. Θα χρειαστεί υπομονή και μεθοδικότητα έτσι ώστε να καταφέρουμε να ξανά δούμε το ελληνικό μπάσκετ στην ελίτ του παγκόσμιου χάρτη.

 

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ : Γκίκας Νίκος

“ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΑΘΛΗΤΗ”

 1. Πείτε μου 2 λόγια για τη σχέση σας με τον Άγιο Νικόλαο και την θέση σας εδώ.

 

Η σχέση μου με την ομάδα ξεκινάει σε ηλικία 9 ετών ως αθλητής των ακαδημιών όπου έφτασα να αγωνίζομαι μέχρι και το Αντρικό τμήμα της ομάδας. Στη συνέχεια, και με την εισαγωγή μου στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθήνας, ανέλαβα ρόλο προπονητή στην ομάδα (2013) και τα τελευταία 5 χρόνια μου ανατέθηκε και ο ρόλος του Υπεύθυνου Ακαδημιών (2016-σήμερα).

Οι αρμοδιότητες μου σχετίζονται με την εφαρμογή του αθλητικού  οργανογράμματος σε μπασκετικό επίπεδο και σε επιπεδο φυσικής κατάστασης σε όλα τα τμήματα του συλλόγου με σκοπό να υπάρχει μια ενιαία φιλοσοφία. Σκοπός της όλης διαδικασίας είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου αθλητή που θα έχει διδαχθεί όλα όσα χρειάζεται για να αγωνιστεί σε Αντρικό και Γυναικείο επίπεδο.

 

 1. Ποσό σημαντικές είναι οι ακαδημίες για μια ομάδα και ποια η δική σας νοοτροπία που προσπαθείτε να περάσετε στα νέα παιδιά που έρχονται;

 

Οι ακαδημίες είναι πολύ σημαντικό μέρος μιας ομάδας καθώς αποτελούν τη συνέχεια και το μέλλον του συλλόγου ακόμη και αν δεν φτάσουν να αγωνίζονται σε κάποια κατηγορία ενηλίκων. Μια ακαδημία μέσα απο τη σωστή προσέγγιση και κάνοντας τους αθλητές να αγαπήσουν το άθλημα δημιουργεί τον επόμενο διαιτητή, παράγοντα, γονέα που θα φέρει αργότερα το παιδί του στο άθλημα.

Η νοοτροπία που προσπαθούμε να περάσουμε στα παιδιά είναι να περνάνε όμορφα μέσα απο μια εξελικτική αθλητική διαδικασία. Επίσης να εστιάζουν στην ατομική και ομαδική  βελτίωση και όχι στη νίκη με κάθε τρόπο.

 

 1. Τι είναι αυτό που θα πείτε σε ένα παιδί που μπορεί να έχει απογοητευτεί και να θέλει να σταματήσει ή θεωρεί πως δεν μπορεί να φτάσει στο επίπεδο που θέλει;

 

Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη απάντηση  που μπορεί να δοθεί διότι το κάθε παιδί είναι ξεχωριστή προσωπικότητα, αλλά μπορώ να αναφερθώ στη δικιά μου προσέγγιση σε τέτοιες περιπτώσεις. Αρχικά γίνεται προσωπική κουβέντα με τον αθλητή με σκοπό να συζητηθούν οι λόγοι που βρίσκεται σε αυτό το σημείο και να δοθούν στοχευμένες συμβουλές. Σε συνέχεια της κουβέντας προσπαθώ να τον βοηθήσω να βρει εσωτερικά κίνητρα τα οποία αποδεδειγμένα μπορούν να κρατήσουν τον ανθρωπο κοντά σε οτιδήποτε κάνει και να συνεχίζει να βελτιώνεται. Τέλος, σε πιο γενικό πλαίσιο, προσπαθώ να τονίσω τα κέρδη που έχει κάθε άτομο με την ενασχόλησή του στον αθλητισμό σε κάθε επίπεδο.

 

ΠΑΙΧΤΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ :Μπενέτου Φαίη

 1. Πείτε μου λίγα λόγια για το πως ήρθατε στον Άγιο Νικόλαο την θέση σας και την διαδρομή σας με την ομάδα.

Στον Άγιο Νικόλαο πήγα πρώτη φορά  το 2006 στην ηλικία των 12! Η ομάδα είχε ήδη ξεκινήσει να προπονεί τμήματα κορασίδων και γυναικών και η ιδέα να προπονούμαι σε ένα γήπεδο μέσα στην γειτονιά μου με ενθουσίασε. Από τότε δεν σταμάτησα ποτέ να προπονούμαι και κάθε χρόνια να εξελίσσομαι ως παίκτρια αλλά και ως προσωπικότητα.

 

Αγωνίζομαι στη θέση 4 και για πέντε χρόνια υπήρξα αρχηγός του γυναικείου όπου καταφέραμε να έχουμε ένα όμορφο περιβάλλον, να χτίσουμε γερές φιλίες , να μάθουμε μπάσκετ αλλά και να μάθουμε να αγωνιζόμαστε με σεβασμό στους συμπαίκτες μας και στους αντιπάλους μας .

Κάθε χρόνος που περνούσε βάζαμε και μεγαλύτερους στόχους καταφέραμε να διακριθούμε αρκετές φορές και στις κορασίδες αλλά κυρίως στο γυναικείο , καταφέραμε να φτάσουμε ως την Β εσκα και πλέον όλοι να γνωρίζουν την ομάδα του Αγίου Νικολάου και να την θεωρούν δυναμικό αντίπαλο και φαβορί κάθε χρονιάς.

 “ΞΕΧΩΡΙΖΩ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ”

 1. Τι είναι αυτό που ξεχωρίζετε στην ομάδα σας;

 

Αυτό που ξεχωρίζω στην ομάδα μου και για το λόγο αυτό έχω παραμείνει ενεργή αθλήτρια στο ρόστερ της είναι το οικογενειακό περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει οι παράγοντες , οι προπονητές καθώς και οι αθλητές. Επίσης είναι σημαντικό ότι συνεχώς εξελίσσονται και εστιάζουν στην υγεία , την ψυχολογία , την εξέλιξη και την φυσική κατάσταση του κάθε αθλητή ξεχωριστά. Από τα πιο βασικά που μας παρέχουν  είναι ένα προσεγμένο και  συντηρημένο παρκέ, θέρμανση, εξελιγμένα όργανα γυμναστικής και φυσικοθεραπείες .

 1. Ποιοι είναι οι στόχοι σας για την χρονιά που έρχεται;

Οι στόχοι μας για την νέα χρονιά είναι να καταφέρουμε να τερματίσουμε στην κορυφή και από εκεί και πέρα να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και ίσως αυτό μας οδηγήσει για πρώτη φορά και σε μία άνοδο στην Α Έσκα.

 

ΠΑΙΧΤΗΣ ΑΝΤΡΙΚΟΥ : Κόλλιας Γιώργος

 1. Πως είναι τα πράγματα στην ομάδα και ποιοι οι στόχοι σας για φέτος;

 

Τα 6 τελευταία χρόνια γίνεται μια εξαιρετική δουλειά στον σύλλογο ιδιαίτερα στο κομμάτι των Ακαδημιών, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπορεί να στελεχωθεί η αντρική ομάδα από νεαρά παιδιά με κίνητρα, φιλοδοξίες και στόχους. Το κλίμα είναι εξαιρετικό καθώς προσφέρει υγεία και ηρεμία σε όλους μας, έτσι ώστε να μπορούμε να μέσα από την προπόνηση να βελτιωθούμε. Ξεκινήσαμε το φετινό πρωτάθλημα μετά από μία διακοπή ενός έτους με σκοπό να το ευχαριστηθούμε. Το καλό ξεκίνημα μας με 3 νίκες στα πρώτα 3 παιχνίδια μας έβαλε στο μυαλό το στόχο της ανόδου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

 

 1. Ποια στιγμή της πορείας σου δεν μπορείς να ξεχάσεις;

 

Έχω ξεχωρίσει δύο στιγμές στην έως τώρα πορεία μου. Η πρώτη είναι όταν καταφέραμε με την ομάδα του παμπαιδικού του Συλλόγου το 2015 να τερματίσουμε στην 8η θέση ανάμεσα στις 250 ομάδες της ΕΣΚΑ. Δεν καταφέραμε να περάσουμε στο f4 καθώς αποκλειστήκαμε από την ομάδα του Παναθηναϊκού. Και η δεύτερη είναι πιο πρόσφατη όταν καταφέραμε να ανεβάσουμε στη Γ΄ΕΣΚΑ την αντρική ομάδα του συλλόγου το 2020.

 

“ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 100%”

 1. Σε ένα νέο παιδί που θα ξεκινούσε τώρα το μπάσκετ τι θα έλεγες;

Θα του έλεγα να απολαμβάνει το παιχνίδι στο 100%,να αγαπήσει το άθλημα και να προσπαθήσει να απορροφήσει όσο περισσότερο γίνεται τα οφέλη του αθλήματος.