Skip to main content

Όλα ΟΚ... όλα άνω κάτω!

Σύνταξη : Διονύσης Σούλιας

Το #Einai_giorti το γνωστό hashtag έπρεπε να μετονομαστεί σε #Einai_mazoxi (μάζωξη), διότι η πολυδιαφημισμένη διοργάνωση πήρε για άλλη μια φορά κάτω από τη βάση από πλευράς θεάματος και το σημαντικότερο από πλευράς προσέλευσης κόσμου. Γιατί δεν έγινε μικρός τελικός; Ποια είναι η τελική κατάταξη των 8 ομάδων μάθαμε;

Είναι η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό που ψάχνω να βρω να γράψω κάτι καλό για τη διοργάνωση του Final 8 που διεξήχθη πρόσφατα στο Ηράκλειο της Κρήτης και δεν βρίσκω!

Η ΕΟΚ κατάφερε να μην γεμίσει γήπεδο 5.220 θέσεων μετά από 7 παιχνίδια εκ των οποίων το ένα ήταν ντέρμπι αιωνίων. Εκτός του Κολοσσού Ρόδου οι υπόλοιπες ομάδες ήταν όλες Αθηναϊκές, ενώ η τοποθεσία της διοργάνωσης παραμένει για ακόμα μια φορά ένα ερωτηματικό. Είναι ξεκάθαρο πλέον πως τέτοιου είδους event θα είναι μόνο για ένα κλειστό club προσκεκλημένων που κοσμούν τις διακεκριμένες θέσεις και πολλές φορές χωρίς να πληρώσουν το αντίτιμο, ενώ ο κόσμος που επιθυμεί να πληρώσει για να δει μπάσκετ έρχεται σε δεύτερη μοίρα καθότι πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη για να παρακολουθήσει τα παιχνίδια.

Ο κ. Λιόλιος εμφανώς αμήχανος από το τρόπο διεξαγωγής, αλλά και από το θέαμα του τελικού σε ερώτηση του δημοσιογράφου στο τέλος έδωσε τη δική του εξήγηση, λέγοντας πως επέλεξε την ασφάλεια. Το έχω ξαναγράψει σκοπός μας δεν είναι να γίνονται διοργανώσεις για τις φωτογραφίες και τις διαφημίσεις, ούτε να αποκλείουμε το κόσμο από τα γήπεδα δεν είναι όλοι οργανωμένοι οπαδοί, δεν μας υποχρεώνει κανείς να κάνουμε Final 8 και αν το κάνουμε ας είμαστε λίγο πιο ουσιαστικοί και σοβαροί. Δεν σας κρύβω πως ζήλεψα τις αντίστοιχες διοργανώσεις σε Ιταλία και Ισπανία και όσοι τις παρακολούθησαν σίγουρα κατάλαβαν την χαοτική διαφορά μας. Φυσικά ο κόσμος γύρισε την πλάτη και σε αυτή τη διοργάνωση στέλνοντας το δικό του μήνυμα με τη στάση του.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΜΕ…

Κρατάμε οπωσδήποτε την φανταστική εμφάνιση του Πανιωνίου απέναντι στην ΑΕΚ, την ιστορική πρόκριση της ομάδας του Περιστερίου στο τελικό για πρώτη φορά με τον rookie coach Βασίλη Σπανούλη, αλλά και την απίστευτη πορεία του Ολυμπιακού που δείχνει να μην έχει αντίπαλο σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός απέδειξε για άλλη μια φορά, πως η χρονιά σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρωλίγκα καταλήγει σε υπόθεση διαδικαστικού χαρακτήρα, όσο αρνείται να αποδεχτεί πως χρειάζεται αλλαγή προπονητή, ένας προπονητής που δυστυχώς δεν εμπνέει κανέναν και δεν έχει το βάρος να κάνει το restart.

TI ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ…

‘’Άλλαξε ο Μανωλιός… και φόρεσε τα ρούχα του αλλιώς’’… όχι δεν θέλει κανείς να το πει αυτό δεν χρειάζεται η ΕΟΚ να βλέπει αντιπάλους σε όσους τολμούν να κριτικάρουν και να γράψουν αλήθειες, δεν διεκδικούμε όλοι οφίτσια διοικητικές θέσεις μισθούς και ψηφαλάκια, υπάρχουμε και εμείς που πιστεύουμε  ότι το απλό είναι και το πιο θεαματικό. Περιμένουμε λοιπόν να γίνει πραγματική αλλαγή σελίδας, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχουμε ακούσει και όχι πισωγυρίσματα.  Η πρόταση μου είναι ανοιχτά γήπεδα για όλους, μειωμένη τιμή εισιτηρίου, σταθερή τοποθεσία με γήπεδο κοινής αποδοχής. Αν δεν μπορέσουν να διασφαλίσουν οι αρμόδιοι την ασφάλεια διεξαγωγής μιας διοργάνωσης που χαρακτηρίζεται γιορτή  καλύτερα να μην γίνει και και αν γίνει τότε ας παραδεχτούμε πως είναι μια απλή μάζωξη.