Η ερυθρόλευκη ομοιογένεια και το τριφύλλι που ψάχνει και ψάχνεται!

Πολλά κι ενδιαφέροντα πράγματα αλιεύσαμε από τις φιλικές αναμετρήσεις των δύο αιωνίων το Σαββατοκυριακό, που αντιμετώπισαν ομάδες επιπέδου Euroleague.
Ο νταμπλούχος Ελλάδος ήταν στιβαρός, μετρημένος κι όταν χρειάστηκε επέστρεψε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις των δύο τελευταίων ετών, επικρατώντας των Ζάλγκιρις και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Φοβερό upgrade στη θέση πέντε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος αν μείνει υγιής, τότε μαζί με τον Φαλ θα είναι ο φόβος και ο τρόμος των αντίπαλων πενταριών. Για τον Ουίλιαμς-Γκος δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα, καθώς ήταν τραυματίας κι ακόμα βρίσκεται εκτός ρυθμού.
Πολλοί μιλάνε για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν διαθέτει τον παίκτη, που στα δύσκολα θα παίρνει την μπάλα και θα την βάζει στο καλάθι. Επιτρέψτε μου να διαφωνώ πάνω σε αυτό, αφού περιμένω τον Κάνααν φέτος να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες, ενώ και ο Τόμας Ουόκαπ θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο στις clutch στιγμές των αναμετρήσεων στη Euroleague. Βάλτε στην εξίσωση και τον Άλεκ Πίτερς, που ήδη ο Μπαρτζώκας τον εκμεταλλεύεται, του έχει φτιάξει την ψυχολογία και τον περιμένει να του την επιστρέψει ο Αμερικανός μέσω του παρκέ. Ο Λουκ Σίκμα θα βοηθήσει στην κυκλοφορία της μπάλας, είναι αθλητής που αρέσει στον coach «B» και θα είναι ex factor στις θέσεις «4» και «5». Ο Ολυμπιακός θα είναι και φέτος πρόβλημα για τις περισσότερες ομάδες της Ευρώπης και ναι τον βλέπω ψηλά σε όλες τις διοργανώσεις.
Πάμε και στον αιώνιο αντίπαλο Παναθηναϊκό, που προσπαθεί να προλάβει τον χρόνο και να μονταριστεί μια ώρα αρχύτερα, ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων, που κάνουν εκκίνηση τις προσεχείς ημέρες. Ο Εργκίν Αταμάν διαθέτει ένα βαθύ ρόστερ, το οποίο έχει μία βασική αδυναμία. Την περιφερειακή άμυνα κι αυτό το εντοπίσαμε και στα δύο παιχνίδια του Παύλος Γιαννακόπουλος. Θα μου πείτε πως το παθητικό των 73 πόντων με τους Γερμανούς και οι 69 με τους πρωταθλητές Τουρκίας, λέει πολλά, όμως στα φιλικά λίγα πράγματα έχουν σημασία. Οι φόργουορντ (Παπαπέτρου, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου), θα βοηθήσουν σε όλους τους τομείς, ενώ ο Λεσόρ θα τραβήξει μεγάλο κουπί στο πέντε, μέχρι ο Μπαλτσερόφκσι να συνηθίσει τους ρυθμούς της Euroleague. Ο Πολωνός είναι πολύπλευρος επιθετικά, έχει καλά στοιχεία, όμως είναι απαραίτητη η κατεύθυνση στα αχαρτογράφητα νερά (για τον ίδιο) στη μεγάλη σκηνή.
Ο Κώστας Σλούκας δεν ικανοποίησε κανέναν με τις εμφανίσεις του στο Παύλος Γιαννακόπουλος, όμως ας κάνουν όλοι υπομονή, αφού ο Έλληνας γκαρντ θα είναι έτοιμος, όταν η ομάδα τον χρειαστεί στα δύσκολα. Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ επιθετικά θα έχει κακές βραδιές, όμως στα μετόπισθεν, θα τα δίνει όλα στον απόλυτο βαθμό, όπως και ο πληθωρικός Ντίνος Μήτογλου. Έχω την πεποίθηση, όχι εντύπωση, πως στα ο διεθνής ψηλός, θα είναι από τους κορυφαίους παίκτες του τριφυλλιού, καλύπτοντας και τις δύο θέσεις των ψηλών.
Δεν έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω, αφού οι πραγματικές εξετάσεις, έρχονται για τους συλλόγους μας, που καλούνται να πρωταγωνιστήσουν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Καλό το πρόγευμα του Super Cup της Ρόδου, όμως άπαντες έχουν κυκλώσει την πρεμιέρα της Euroleague (6/10), όπου το ΟΑΚΑ θα είναι γεμάτο κι εκεί θα πάρουμε μία πρώτη γεύση από τη φετινή κόντρα των δύο αιωνίων.