Skip to main content

Ανδρέας Πετρόπουλος στο Zone Press: ''Τα ban δεν μας επηρεάζουν έχουμε εμπιστοσύνη στον πρόεδρο''

Σύνταξη : Διονύσης Σούλιας

Είχα την χαρά να μιλήσω για πρώτη φορά με έναν αθλητή έμπειρο, ώριμο με πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Ένας αθλητής που έχει περάσει από πολλές ομάδες και είχε πολύ όμορφα πράγματα να μοιραστεί. Ο Αντρέας Πετρόπουλος βρίσκεται στην ΑΕΚ και μας ανέλυσε όλη την πορεία της ομάδας, όπως και τα βιώματά του από Ιωνικό, Λευκάδα, Ολυμπιακό Β. Αναφερθήκαμε στους στόχους και τα όνειρά του, αλλά και στον χρόνο εκτός μπάσκετ. Μια απολαυστική συνέντευξη του Αντρέα Πετρόπουλου ακολουθεί. 

 

  • Έχει αγωνιστεί σε Ιωνικό, Λευκάδα, Καστοριά και Ολυμπιακό Β΄. 
     
  • Είδωλό του ο Βασίλης Σπανούλης!
     
  • Τον ελεύθερό του χρόνο προτιμά να τον περνά στο σπίτι με φίλους!

 

Ξεκινάμε από την ΑΕΚ που βρίσκεσαι τώρα. Πως είναι τα πράγματα για σένα στην ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα; Τι ξεχωρίζεις στην ομάδα; 

Είναι η δεύτερη χρονιά μου στην ΑΕΚ, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που με εμπιστεύτηκαν πάλι και βρίσκομαι για δεύτερη χρονιά εκεί. Σίγουρα ο ρόλος μου δεν είναι ο ίδιος, αλλά το σημαντικό κομμάτι είναι ότι η ομάδα πάει καλά και κερδίζουμε. Το καλό είναι πως το σύνολο της ομάδας αποτελείται από πάρα πολύ καλά παιδιά, εξαιρετικούς χαρακτήρες. Μέρα με την μέρα βρίσκουμε και το αγωνιστικό κομμάτι και παίζουμε καλύτερα, κάτι που φαίνεται και από τα ήδη αποτελέσματα και θέλουμε να εξελιχθούμε ακόμα περισσότερο διορθώνοντας τις “γκέλες” που έχουμε κάνει. 

“O coach έχει ορίσει τους ρόλους στην ομάδα και αυτό αποδίδει”

Ποια είναι η σχέση σου με τον coach Καντζούρη; Πως είναι στην ομάδα και πως θα έλεγες ότι διαχειρίζεται δύσκολες στιγμές με βάση την εμπειρία σου; 

Ο coach είναι ένας πολύ καλός προπονητής, “έχει” πάρα πολύ μπάσκετ. Έχει ορίσει τους ρόλους στην ομάδα έτσι όπως πιστεύει εκείνος και έως τώρα αυτό αποδίδει εξαιρετικά. Έχει φέρει πάρα πολύ καλούς παίκτες γεγονός πολύ σημαντικό και χαρακτήρες όπως είπα και πριν. Στις δύσκολες στιγμές η διαχείρισή του μετράει πάρα πολύ λόγω της τρομερής εμπειρίας του. Είναι ψύχραιμος πάντα, έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες και στις προσωπικότητές του, γιατί αυτό παίζει σημαντικό ρόλο όταν “καίει” η μπάλα. Χρειάζεσαι παίκτες με προσωπικότητα. 

“Έχουμε εμπιστοσύνη στον πρόεδρο γι΄αυτό και ανανεώσαμε”

Το θέμα των ban είναι κάτι που σας επηρεάζει εσάς τους παίκτες; 

Σίγουρα δεν μας αφήνει αδιάφορους, αλλά εμάς η δουλειά μας είναι να παίζουμε μέσα στο γήπεδο. Τα ban και το οικονομικό κομμάτι δεν είναι κάτι στο οποίο επεμβαίνουμε εμείς θέλοντας και μη. Έχουμε εμπιστοσύνη στον πρόεδρο γι΄αυτό και ήρθαν παίκτες, γι’ αυτό και ανανεώσαμε και αρκετοί παίκτες. Σίγουρο το σκεφτόμαστε, αλλά είναι κάτι που δεν μας επηρεάζει καθόλου αγωνιστικά. 

Πως κυλούν για εσάς έως τώρα τα πράγματα σε Basket League αλλά και Champions League; Είστε μέσα στους στόχους σας ας πούμε; 

Όσον αφορά το πρωτάθλημα έχουμε κάνει δύο κακές ήττες. Θα μπορούσαμε θεωρώ να είμαστε δεύτεροι. Βέβαια εννοείται πως είναι μέσα στο πρόγραμμα, ήταν με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ και με τον Κολοσσό θεωρώ πως θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Γενικά οι στόχοι της ομάδας είναι ψηλοί. Αυτό το δείχνει η πορεία μας στο Champions League. Στο κύπελλο είμαστε μέσα, αλλά τα αρνητικά αποτελέσματα που έχουμε φέρει θα επηρεάσουν πάρα πολύ το με ποιον θα κληρωθούμε στο top 8. Αν εξαιρέσεις τις δύο ήττες στο πρωτάθλημα θεωρώ πως πάμε πάρα πολύ καλά και στο Champions League είμαστε εκεί που θα έπρεπε να είμαστε μέχρι τώρα. Έχουμε πάρει το προβάδισμα με την Τόφας, έχουμε και το πλεονέκτημα έδρας, έκλεισε ιδανικά ο όμιλος, ειδικά με τις δύσκολες ομάδες που είχαμε.  

“Από όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα κράτησα φιλίες ζωής”

Θέλω να πάμε και λίγο στα πρώτα σου βήματα και να μου πεις για την εμπειρία σου στην Λευκάδα 2 χρόνια, στον Ιωνικό επίσης και τέλος στον Ολυμπιακό Β. Τι κράτησες από την κάθε μια ομάδα ξεχωριστά;

Χωρίς δεύτερη σκέψη θα πω πως από κάθε ομάδα που έχω αγωνιστεί έχω κρατήσει φιλίες ζωής. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Ειδικά όταν είναι επαρχία παίζει ρόλο αυτό, καθώς η ζωή στην επαρχία είναι πολύ πιο δύσκολη σε σχέση με την πόλη και οι σχέσεις που αναπτύσσονται είναι πάρα πολύ καλές. Στην Λευκάδα ήμουν δύο χρόνια, γνώρισα απίστευτους ανθρώπους, πέρασα πολύ καλά, μπασκετικά ήταν εξαιρετικά. Στον Ολυμπιακό ήταν μεγάλη τιμή έστω και στην Α’2 να παίζεις για αυτή την ομάδα, αγωνιστικά ήταν η καλύτερη χρονιά σε θέμα επαγγελματισμού, δεν υπήρχε διάκριση με το αν η ομάδα είναι Ευρωλίγκα ή Α’2, ήμασταν όλοι μια οικογένεια. Στην Καστοριά ήταν από τις πιο ωραίες χρονιές που έχω περάσει ποτέ στην ζωή μου και λόγω παρέας και λόγω ανόδου τότε. Στον Ιωνικό έχω βρεθεί δύο χρονιές μια στην Β’ Εθνική και μια χρονιά πριν την ΑΕΚ. Πραγματικά ήταν ένας οργανισμός ο οποίος πολλοί θα ζήλευαν να είναι. Τρομερά τυπικοί, είχαμε και το καινούριο γήπεδο οπότε είχαμε και κόσμο όσο μπορούσαμε λόγω Covid, αλλά σίγουρα ήταν μια εμπειρία που θα την ξαναζούσα άνετα. 

Σίγουρα υπάρχουν αθλητές που θαυμάζεις. Ποιοι είναι αυτοί;

Νούμερο ένα είναι ο Βασίλης Σπανούλης. Είναι το είδωλο μου, λόγω της δουλειάς του και του work ethic που είχε. Έχει πετύχει όλους τους στόχους του, είναι ο πιο πετυχημένος Έλληνας στην Ευρωλίγκα και ακολουθεί και την προπονητική στην οποία πιστεύω ότι τα πάει πάρα πολύ καλά και πραγματικά κάποια στιγμή θα ήθελα να βρεθώ στην ομάδα του και να δουλέψω μαζί του.  

“Πρώτος μου στόχος ήταν η Ευρώπη και είμαι πολύ χαρούμενος που το πέτυχα”

Υπάρχει κάποιος στόχος-όνειρο που θες να πετύχεις στην καριέρα σου;

Ο στόχος μου είναι να παίξω Ευρωλίγκα. Τώρα δεν ξέρω κατά πόσο πιθανό είναι αυτό να γίνει, αλλά αυτό θα πω. Τον πρώτο μου στόχο τον έχω πετύχει, παίζω στην Ευρώπη και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γι’αυτό. Αν μου το έλεγες πριν δύο τρία χρόνια ότι θα συνέβαινε θα σου έλεγα αποκλείεται. Το πάω βήμα- βήμα μέρα με την μέρα και ελπίζω να το πετύχω κάποια στιγμή. 

Σε μια έξω-μπασκετική ερώτηση. Πως επιλέγεις να περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο;

Τον πιο πολύ χρόνο τον περνάω στο σπίτι μου. Μένω μόνος μου και όλοι οι φίλοι μου συνήθως μαζεύονται στο σπίτι μου και αφιερώνουμε χρόνο κυρίως σε ταινίες. Ντάξει ο χρόνος εκτός μπάσκετ είναι περιορισμένος, οπότε κοιτάω να τον σπαταλώ ποιοτικά.